Шрифт Брайля, тактильна плитка, сучасні меблі: запрацювала амбулаторія на провулку Поштовому

0
3129

На провулку Поштовому сьогодні відкрили амбулаторію №2 Нововолинського центру ПМСД. На відкриття медзакладу завітали заступник голови ВОДА Анатолій Костик та Нововолинський міський голова Віктор Сапожніков.

Нагадаємо, торік будівництво цього об’єкту, яке відбувалося за участі у спільному проєкті Світового Банку та Міністерства охорони здоров’я  України «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», заморозили на невизначений термін через відсутність фінансування, однак у липні цього року – відновили. Відтак, на відкриття амбулаторії з нетерпінням чекали чимало містян.

Нова амбулаторія збудована відповідно до найсучасніших вимог. Біля кожного кабінету розміщена табличка зі шрифтом Брайля, на підлозі – тактильна плитка, а стіни коридору оснащені звуковими смугами. Тут працюватиме 3 сімейних лікарі та 2 педіатри. За словами заступниці головної лікарки центру ПМСД Людмили Корзонюк, тут планують обслуговувати близько семи тисяч пацієнтів.

Ця амбулаторія перша у Нововолинську, де дотримані усі вимоги інклюзивності. Тут забезпечили можливість безперешкодного доступу людей з інвалідністю, обладнано пандуси, таблички продубльовані шрифтом Брайля, на підлозі – тактильна плитка, на стінах – звукові смуги“, – зазначила Людмила Корзонюк.

Відзначив доступність та високий сучасний рівень приміщення амбулаторії і заступник голови ОДА Анатолій Костик. Він зауважив, що бував на відкритті чималої кількості медзакладів, однак медзаклад у Нововолинську й справді оснастили відповідно до найсучасніших вимог.

Натомість міський голова Віктор Сапожніков зазначив, наявність таких об’єктів у місті значно полегшить життя людям з інвалідністю.

Приємно, що є такі об’єкти, які слугуватимуть і населенню і медикам і вцілому, нашому здоров’ю. Ми завершуємо будівництво відділення екстреної медичної допомоги і сподівають вже невдовзі ми його відкриємо“, – зазначив мер міста.

До слова, будівництво амбулаторії №2 Нововолинського центру первинної медико-санітарної допомоги здійснювали за кошти Світового Банку і вартував ремонт 5 млн. грн. Нагадаємо, у рамках того ж проекту реконструюють лікарню у селищі Благодатному, однак через значно більший об’єм будівельних робіт, об’єкт ще не готовий.

 

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here