Рятувальники розповіли нововолинським студентам, як діяти при надзвичайних ситуаціях та хімічній загрозі

0
2084

Хімічна загроза та правила поведінки при надзвичайних ситуаціях – такою була тема виступу фахівців ДСНС у Нововолинському центрі професійно-технічної освіти перед слухачами першого курсу.

Під час лекції рятувальники розповіли про різновиди хімічної зброї, порядок першочергових дій в залежності від виду отрути та продемонстрували для перегляду більш детальне відео про хімічну небезпеку, – інформують на сторінці рятувальників.

Дії у випадку загрози виникнення хімічної небезпеки:

– Сирени і переривчасті гудки підприємств – це сигнал “Увага всім”. Негайно ввімкніть приймач радіотрансляційної мережі або телевізор. Уважно слухайте інформацію про надзвичайну ситуацію та порядок дій.

 При оголошенні небезпечного стану уникайте паніки.

– Попередьте сусідів, надайте допомогу інвалідам, дітям та літнім людям.

 Виконайте заходи щодо зменшення проникнення отруйних речовин у квартиру (будинок): щільно зачиніть вікна та двері, щілини заклейте.

 Підготуйте запас питної води: наберіть воду у герметичні ємності, підготуйте найпростіші засоби санітарної обробки (мильний розчин для обробки рук).

– Дізнайтеся у місцевих органів влади про місце збору мешканців для евакуації та уточніть час її початку. Підготуйтеся: упакуйте у герметичні пакети та складіть у валізу документи, цінності та гроші, предмети першої необхідності, ліки, мінімум білизни та одягу, запас консервованих продуктів на 2-3 доби.

– Перед виходом з будинку вимкніть джерела електро-, водо- і газопостачання, візьміть підготовлені речі, одягніть засоби захисту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here