Відома остаточна модель Нововолинської ОТГ: кого приєднають?

0
4459

Перспективний план формування територій громад Волинської області сформований уже остаточно.

Днями відбулося засідання робочої групи, створеної при Волинській облдержадміністрації, яка визначає модель територіальної реформи Волинської області базового рівня.

Участь у нараді взяли народні депутати України від Волинської області, які представляли свої округи, члени регіонального відділення Асоціації міст України, представники районів та облдержадміністрації.

Вони запропонували внести у Перспективний план розвитку Волинської області деякі зміни. Однак, як запевнив заступник міського голови Олександр Громик, Нововолинська вони не стосуються.

Згідно перспективного плану, Нововолинськ об’єднається з прилеглими до нього Грядівською та Грибовицькою сільськими радами, а також з селищем Благодатне.

«Пропозиції, які були напрацьовані, – уже сформовані й будуть до кінця цього тижня надіслані в Кабінет Міністрів України. І, відповідно до них, вносяться зміни у Перспективний план розвитку Волинської області. Але Нововолинськ залишається при позиції, яка вже діє в цьому документі», – розповів Олександр Громик.

За його словами, ідея укрупнення ОТГ, згідно з якою до Нововолинська могли б доєднатися не лише Грибовиця, Благодатне та Гряди, а й уже створені об’єднані територіальні громади, які знаходяться поруч – Литовезька та Поромівська на засіданні робочої групи підтримана не була.

«Інформація, що до Нововолинська будуть приєднувати Поромівську та Литовизьку ОТГ уже не актуальна. Усі новостворені ОТГ залишаються у тому форматі , у якому й були до цього часу», – зауважив заступник міського голови.

Читайте також: До кінця весни 2020 року Нововолинськ об’єднається з навколишніми населеними пунктами

Нагадаємо, депутати Поромівської сільської ради сьомого скликання прийняли Звернення до вищого керівництва держави й області щодо незгоди з можливістю включення їхньої громади до Нововолинської ОТГ, яке підтримали і депутати міської ради Нововолинська, адже вважають, що це об’єднання нічого, окрім додаткових витрат не принесе.

Читайте також: Нововолинськ проти об’єднання із Поромівською ОТГ

Однак, як наголосив заступник міського голови Олександр Громик ці об’єднані територіальні громади повинні компенсувати витрати на утримання закладів освіти та культури шахтарського міста, у яких навчаються їхні мешканці та фінансувати надання медичних послуг у нововолинських закладах охорони здоров’я.  Однак, поки що така співпраця ще не налагоджена.

До речі, нова влада планує завершення адміністративної реформи – до кінця березня 2020 року.

 

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here