Шахта «Бужанська». Єднаючи зусилля

0
2169

Широке коло актуальних питань виробничо-технічного та соціального характеру було ретельно розглянуто під час представницької робочої наради, яку нещодавно провів на відокремленому підрозділі Шахта «Бужанська» в.о. генерального директора Микола Іванович Клюка.
Непростий час переживає зараз цей гірничий колектив. «Бужанчанам» доводиться наполегливо долати цілу низку складних перешкод у вигляді як гірничо-геологічного характеру, так і фінансово-господарських та організаційних проблем. До речі, це вже друга, починаючи з липня, подібна робоча нарада на цьому гірничому підприємстві. Така посилена і турботлива увага Миколи Клюки й голови волинського теркому шахтарських профспілок Юрія Калістратова, який також брав участь у нараді, не є випадковою. Адже шахта «Бужанська» сьогодні – базовий, найбільш перспективний виробничий підрозділ ДП «Волиньвугілля». І від її виходу на повноцінний ритмічний плановий режим вуглевидобутку, введення в експлуатацію нових очисних вибоїв залежить майбутнє гірничої галузі Волині.
Особливий наголос Микола Клюка зробив на необхідності беззаперечного чіткого виконання всіх вимог та норм охорони праці та промислової безпеки. Тут не може бути жодних дрібниць, адже навіть від надійного відповідно до паспортів монтажу арочних скоб напряму залежить здоров’я та життя гірників. Яскравий приклад цього – недавній трагічний випадок на шахті № 9 «Нововолинська».
Слід додати, що низку недоліків, виявлених під час попереднього робочого візиту Миколи Клюки на шахту, вдалося, як доповіли керівники та головні спеціалісти «Бужанської», ефективно усунути. Ліквідовано підтоплення гірничих виробок. Наведено лад із освітленням у шахтній бані. Завдяки ефективній допомозі директора з матеріально-технічного постачання об’єднання Сергія Кохана забезпечене чітке та ритмічне постачання на шахту деревини та паливно-мастильних матеріалів. Отримано новий ланцюг, риштаки, редуктори в зборі з електродвигунами та турбомуфтами. І усе це робиться з думкою про монтаж і введення в режим виробничої експлуатації нової 444 лави. У нещодавно призначеного нового директора ВП «Шахта «Бужанська» Володимира Мочульського є чітке стратегічне бачення поетапної реалізації цього важливого завдання керівництва ДП «Волиньвугілля». Частина елементної технічної бази комплексу КД-80 буде поставлена з міста Рутченківка, щось буде капітально ремонтуватися на Нововолинському РМЗ. До слова, представники цього підприємства також взяли участь у роботі в нараді. А щось із гірничої техніки ремонтуватимуть та доводитимуть до ладу на шахті власними силами.
Залишаються відкритими гострі питання забезпечення шахти конвеєрною стрічкою, кабельною продукцією, батареями для електровоза. Але керівництво ДП «Волиньвугілля» здійснюватиме ефективне сприяння з метою усунення цих недоліків у технічному оснащенні шахти.
Під час минулої липневої наради начальник відділу кадрів ДП «Волиньвугілля» Наталія Ковтун виявила порушення персоніфікованого обліку підземних працівників на шахті. Ось чому таким гострим був виступ на нараді голови теркому шахтарських профспілок Юрія Калістратова. Адже внаслідок недолугих дій кадрових працівників шахти допущена низка порушень трудового законодавства, внаслідок чого до пенсійного фонду не поступали дані про підземний стаж певної кількості гірників шахти. Реакція керівництва об’єднання на негативний факт була дуже гострою. І зараз зроблено все, щоб подібне в майбутньому ніколи не повторилося.
Не обійшли увагою на нараді й питання підготовки до зими. Голова шахткому Святослав Волянюк звернувся з проханням про виділення бітуму для ремонту даху їдальні. Актуальним залишається й проходження обов’язко-вого медогляду. Суть проблеми полягає в тому, що деякі працівники шахти, отримуючи встановлені їм регресні виплати, продовжують працювати на посадах з особливим характером виконання службових обов’язків, тобто під землею. Це пряме порушення чинного законодавства.
Усунення цих негараздів у кадровій роботі повинно стати також певним поштовхом для службового зростання молодих спеціалістів, яких на шахті «Бужанська» досить багато. Як повідомив Микола Клюка, найближчим часом керівництво спільно з профспілками буде ретельно вивчати наявний кадровий резерв молодих гірничих спеціалістів з метою його подальшого кар’єрного зростання.
Нарада пройшла в діловій та конструктивній атмосфері. Після її проведення загальним висновком і в.о. генерального директора ДП «Волиньвугілля» Миколи Клюки, і голови теркому шахтарських профспілок Юрія Калістратова, і директора шахти «Бужанська» Володимира Мочульського стало твердження, що запорука майбутніх виробничих успіхів цього вуглевидобувного підприємства – єднання зусиль трудового колективу, творчий пошук оптимальних рішень, наполеглива й сумлінна праця.
Прес-служба ДП «Волиньвугілля».
На знімку: в.о. генерального директора ДП «Во-линьвугілля» Микола КЛЮКА (праворуч) та учасники наради.

Джерело: novovolynsk-rada.gov.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here