Шахтарям Нововолинська заборгували майже 100 млн гривень зарплат

3
1755

Станом на 10 червня сума заборгованості із зарплати працівникам вугільної галузі становить 96,2 млн грн, або майже 10% від загального боргу по країні. Про це повідомила міністр соціальної політики Наталія Королевська під час наради з представниками вугільної галузі щодо питання погашення заборгованості із заробітної плати, повідомили у прес-службі міністерства.

За її словами, заборгованість на економічно активних підприємствах перевищує 48 млн грн. Окремо Королевська звернула увагу на підприємства, які знаходяться у підпорядкуванні Міненерговугілля.

«На 42 підприємствах-боржниках сьогодні «висить» 52,6 млн грн – це на 34,8% більше, ніж на початку року. І, на жаль, станом на 1 червня графік погашення боргів Міненерговугілля не виконує», – констатувала міністр.

У відповідь на це перший заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Ігор Попович повідомив, що до 1 липня має бути погашено заборгованість по зарплатах на трьох найбільших підприємствах галузі. «ВАТ «Шахтоуправління «Донбас», ДП «Донецька вугільна енергетична компанія» та ДП «Волиньвугілля» – це три економічно активні підприємства, де заборгованість буде погашено до 1 липня. Щодо шахтобудівних підприємств – у цьому напрямку ми теж працюємо, у нас є відповідні програми», – підкреслив Попович.

Як повідомлялося, обсяг невиплачених зарплат на 1 травня цього року зріс, у порівнянні з даними на 1 січня 2013 року, на 162,3 млн грн. У Держстаті також повідомили, що найбільше зарплатних боргів в Донецькій області (майже 217 млн грн), Київській області (126,8 млн грн) та у Харківській області (89,06 млн грн).
Тиждень.ua

3 КОМЕНТАРІ

  1. знову обіцянки, а по шахтобудівних підприємствам вони тільки працюють, знаємо, як ви працюєте, вже всі гроші загребли, де це бачено щоб шахту 20 років будували? вже люди звідти на пенсію повиходили, а ті що осталися мусять доробити пару років. коли ще таке було, щоб люди хотіли йти на роботу а їм не давали??? 10-ту шахту хіба в книгу рекордів гінеса можна занести, більш такого чуда точно ніде нема

  2. в мене у знайомої чоловік на 10-ій робив, чотири роки осталося до пенсії, так скоротили, тепер поїхав до жінки в Польщу, розказував, що коли сказав пану що робив на шахті і зарплату не отримував, то поляк повірити не міг, як таке може бути

  3. в мене сусіди обоє на 10-й працюють, понабирали кредитів, щоб трохи дітям помогти, а тепер одні борги мають, бо зарплати півроку не бачили, вже попродавали, що могли, а банки ж не обходить, що людина зароблені гроші забрати не може. сусідка так тим всім перейнялася, що мікроінсульт стався, тепер вже й працювати не зможе, отака біда людям

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here