Рятувальники провели профілактичний рейд на нововолинському озері

0
1174

Літня спека тільки починається, але вже досить велика кількість нововолинців та гостей міста надають перевагу відпочинку біля прохолодної води. Та на жаль не усі громадяни дотримуються правил безпечної поведінки, що, своєю чергою, стає основною причиною нещасних випадків.

До слова, 13 червня у селі Привітне Локачинської громади мало не втопилася дитина. 5-річного хлопчика, який тонув, з води дістала 16-річна місцева мешканка. Того дня двоє малолітніх дітей – шестирічна дівчинка та п’ятирічний хлопчик без нагляду гралися на березі річки.

Місцеві рятувальники не втомлюються проводити профілактичні заходи та попереджати людей про небезпеку. Так, 20 червня співробітники 5-ї Державної пожежно-рятувальної частини провели профілактичний рейд з громадянами, котрі відпочивали на нововолинському озері, а також рибалками.

Під час роз’яснювальної роботи провідна інспекторка Володимирського районного управління ДСНС у Волинській області Тетяна Баранчук пояснила нововолинцям, у чому небезпека купання у не відведених для цього місцях. Як правильно відпочивати на водоймах, аби запобігти виникненню нещасних випадків. Під час рейду було наголошено на обов’язковому нагляді за дітьми, які не повинні купатись без дорослих, стрибати у воду, де глибина та стан дна невідомі. Також заборонено заходити у водойми в нетверезому стані.

Аби донести важливу інформацію до громадськості та щоб вона запам’яталася, фахівці ДСНС роздали пам’ятки попереджувального характеру з основними правилами безпечного поводження на водних об’єктах. Такі профілактичні заходи допомагають свідомо підходити до безпеки на воді та запобігати негативним наслідкам, зберігаючи життя та здоров’я усіх відпочивальників.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here