У Нововолинській громаді офіційно завершився купальний сезон

0
402

З 15 червня по 1 вересня у Нововолинській територіальній громаді тривав купальний сезон. На засіданні ТЕБ та НС, яке відбулося сьогодні, 5 вересня, підсумували його результати.

Як повідомив начальник ВУКГ Олег Голян, з метою недопущення травмування та загибелі людей на міському озері було вжито ряд заходів. Складені графіки чергування рятувальників тощо. Протягом літа працівники лабораторного центру брали зразки води з пляжної зони озера, питних фонтанчиків та ґрунту на бактеріологічні та санітарно-хімічні показники безпеки. Виробниче управління комунального господарства, у підпорядкуванні якого знаходиться водойма, проводили роботи з косіння трави рекреаційної зони озера. До слова, роботи з підготовки до сезону обійшлися в понад 120 тисяч гривень.

З початку року на водних об’єктах Володимирського району загинуло шість осіб. З них три особи на території Литовезької ОТГ та одна дитина у Володимирі. У Нововолинську одна людина втопилася на місцевому кар’єрі і рибалка на нововолинському озері ще до початку купального сезону. За період купального сезону у встановленому місці масового відпочинку громадян на водних об’єктах Нововолинська нещасних випадків не зареєстровано.

“Упродовж літа на міському озері функціонував рятувальний пост, рятівники слідкували за дотриманням правил поведінки відпочивальників на водоймі та біля неї. Також нововолинські рятувальники регулярно проводили інформаційно-роз’яснювальну роботу з рибалками та відпочивальниками. Загалом на водних об’єктах Володимирського району з метою недопущення загибелі громадян було проведено 40 рейдових заходів”, – розповіла провідна інспекторка Володимирського районного управління ДСНС у Волинській області Тетяна Баранчук.

Нововолинцям наполегливо радять відпочивати на пляжах без купання, оскільки рятувальники завершили сезонну роботу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here