У Будятичах створюють новий патріотичний мурал

0
511

Переселенець з Харківської області Максим Плотніков спільно з місцевою художницею, викладачем Нововолинського Центру професійно-технічної освіти Світланою Войтович творять патріотичний мурал “Повернення”.

Стінопис розміщений на одній із будівель Центру у селі Будятичі Поромівської територіальної громади.

Як розповіла художниця Світлана, ідея створити саме такий мурал належить директорці ЦПТО Валентині Приступі. Облагородити ту територію навчального закладу планували уже давно. Зокрема, на місці муралу мала бути рекреаційна зона: ліхтарі, літній кінотеатр, екзотичні насадження та клумби, а також доріжки. Вартість такого проєкту – 140 тисяч гривень. Але навчальному закладу не вдалося отримати кошти. Відтак, привести до ладу дану ділянку взялися власними силами.

Допомагає Світлані Войтович переселенець з Харківської області Максим, який зі сім’єю проживає в гуртожитку. Каже, що шукав роботу і натрапив на це оголошення. Хлопець уже має досвід – створював стінописи у рідному місті. Крім цього, розповідає, що любить малювати.

Як уже зазначалося, мурал має назву “Повернення”.

“Сюжет для ескізу почерпнули з моєї картини, яка називається так – “Повернення”. Ми вирішили її розширити, поєднати всі епізоди в якусь одну історичну канву. Козак – це збірний образ військового – від минулого до сучасного. А  споруди ідентифікують міста: село Будятичі, Володимир, Луцьк, Рівне, Житомир, Київ. Позаду залишаються чорні хмари та вороги, як символ російської орди”, – розповідає Світлана Войтович.

Роботи над малюнком тривають уже близько місяця. Художники кажуть, що завершать до кінця червня.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here