У Нововолинську черговий скандал з гуманітаркою

0
6229

Представники громадської організації “Свої. Україна” зняли відео, як переселенцям не дають користуватися гуманітаркою, яку надали саме для їхніх потреб.

На фейсбук-сторінці організації повідомляють, що ще 6 травня 2022 року Нововолинська мерія отримала гуманітарну допомогу по грантовій програмі для вимушено переселених осіб і радісно записувала відео про цей успіх. У ньому вона гарантувала, що техніка, яка надана у допомозі, надійде потребуючим.

Це були декілька палет: холодильники, пральні машинки, багато електрочайників, мультиварок, декілька мікрохвильових печей, телевізори, праски, миючі засоби та хімія для прання. Частину допомоги передали на гуртожиток навчального закладу, де перебувало близько 250 чоловік.

Як ідеться у дописі, за словами декількох вимушено переселених, вони звернулися до адміністрації гуртожитку з проханням покористуватися деякою технікою, на що був ряд незрозумілих відповідей, на кшталт: “що вам ще не вистачає”.

В розпачі, люди звернулися до представників волонтерських груп та у громадські організації, щоб допомогли вияснити для кого ця допомога. Також, запросили на допомогу помічника нардепа, Ігоря Гузя, на громадських засадах – Андрія Бокоча, який окрім цього є і головою наглядової ради даного закладу, щоб допоміг.

“А так, як вимушено переселених і потребуючих цієї допомоги невдовзі будуть переселяти, вони переживають, що взагалі остануться без нічого, і переживають, щоб ця допомога не пропала і гуманітарка, яку в принципі передали для їхніх потреб”, – пишуть на сторінці.

15 червня 2022 року представник оганізації Доста через місяць все ж таки змогла провести попередній огляд та перевірити як використовується ця допомога та чи вона присутня і доступна для людей, постраждалих від війни.

Представники громадської організації підготували коротку нарізку цієї зустрічі.

Наразі, за тепер вже, зверненням двох громадських організацій питанням займається і військова адміністрація, і місцева ТГ, (та надіємось з 17 червня займуться і відповідні структури) яка миттєво відреагувала на звернення двох громадських організацій та волонтерських груп – розібратися, в чому справа та чому понад місяць техніка не передана вимушено переселеним особам, а перекладається у кабінетах чиновників, під “прискіпливим” наглядом голови наглядової ради.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here