“Вкрадене дитинство”: історичний музей презентував виставку, присвячену подіям Голодомору

0
292

Цьогоріч 27 листопада в Україні вшанували пам’ять жертв Голодомору. Комуністичний режим вчинив злочин геноциду з метою ліквідації національно-визвольного руху українців та недопущення відновлення Української держави. 

У XX столітті українці пережили три голодомори: 1921-1923, 1932-1933 та 1946-1947. Наймасштабнішим був 1932-1932 років – це жахлива сторінка нашої спільної історії. Нині українське суспільство переосмислило наслідки, характер, масштаби трагедії і гідно вшановує пам’ять мільйонів співвітчизників.

Так, пам’ять про невинно закатованих голодом вшанували і у Нововолинську. Зокрема,  презентували фотодокументальну виставку “Вкрадене дитинство”. Відкриття відбулося 27 листопада у приміщенні виставкового залу міського історичного музею. 

Директорка музею Ірина Костюк розповіла, що в експозиції – 10 банерів із фотографіями, текстами, спогадами, картами. Експонати для пересувної фотовиставки привезли з Національного музею Голодомору-геноциду, який знаходиться в Києві. Окрім цього, на виставці представлені роботи місцевих художників, а також і експонати нововолинського музею.

Усі документи стосуються українських дітей, які застали часи Голодомору 1932-1933 років. Експозиція засвідчує про історичну правду, що міститься в документах архівних установ, приватних матеріалах і спогадах жертв Голодомору.

До слова, виставка у музеї діятиме орієнтовно до 20 грудня.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here