У Нововолинську близько тисячі жителів міста оформили е-лікарняний

0
194

З 1 жовтня 2021 року усі заклади охорони здоров’я України перейшли на оформлення електронних лікарняних. Відтепер пацієнти не будуть носити паперові лікарняні на роботу, а захворівши – мають змогу повідомляти роботодавцю номер електронного лікарняного.

Заступниця головної лікарки Нововолинського центру ПМСД Людмили Корзонюк повідомила, що повністю сформований електронний листок медична установа отримала лише з жовтня.

Відтак якщо ви захворіли, насамперед потрібно звернутися до лікаря, який проведе медичний огляд та призначить лікування. Якщо виявиться, що у зв’язку зі станом здоров’я вам потрібно “піти на лікарняний”, лікар створить електронний медичний висновок про тимчасову непрацездатність.

“Цей висновок перевіряється різними системами, наприклад, Пенсійним фондом. І на основі цього уже формується електронний лікарняний листок. За таких обставин лікар не обов’язково має знати про страхування та офіційне працевлаштування особи. При зверненні пацієнта перевіряються його паспортні дані, бо за наявності помилок не сформується е-ліканяний”, – розповідає Людмила Корзонюк.

Електронні лікарняні — один із найважливіших кроків до режиму без паперів у сфері охорони здоров’я. Цифровізація допомагає зменшити навантаження на лікарів та спростити отримання страхових виплат для пацієнтів. Адже лікарняні — одна з найпопулярніших послуг в Україні. Проте не все так просто. Система нова і до неї ще потрібно пристосуватися, окрім цього, у неї є чимало нюансів.

Завідувачка каже, що наразі у роботі системи існують технічні труднощі про які працівники медзакладу попереджають. Аби у разі неполадок пацієнт чи роботодавець були готові до цього :“Інколи виникають помилки чи інші збої у системі. Тоді у нас виникають технічні труднощі у роботі, бо часом його приходиться створювати декілька разів”.

За її словами, уже близько 1 тисячі жителів шахтарського міста оформили е-лікарняний.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here