У міському музеї відкрили виставку картин Василя Красьохи

0
370

Виставка заслуженого художника України Василя Красьохи відкрилася в Нововолинському міському історичному музеї 29 липня.

Василь Андрійович — український художник-живописець. Член Національної спілки художників України (1984). Заслужений художник України (2014).

Учасник багатьох художніх виставок в Україні та за кордоном. Роботи Василя Красьохи зберігаються у фондах Міністерства культури України, музеях та приватних збірках багатьох країн світу.

 

За словами організаторів, ідея показати нововолинцям роботи відомого живописця належить місцевому митцю Анатолію Мужевітіну. Нещодавно ці картини експонувалися в приміщенні культурно-мистецького центру у Володимирі-Волинському. Там їх і побачив художник з шахтарського міста та попросив їх привезти до Нововолинська.

Самого автора робіт на презентації не було. Митець нині проживає у Києві.

Виставка має назву “Мальовнича Україна”. Вона представлена 25 полотнами виконаних за останніх два роки. Із них п’ять написані на XIII Міжнародному пленері художників “Колорит”, який відбувся в червні цього року у Володимирі.

На картинах зображені поля, земля та хати. Здебільшого, це пейзажі волинського краю звідки родом відомий художник. Василь Красьоха народився в селі Хряськ.

Виставка картин доступна для всіх охочих та триватиме впродовж місяця.

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here