До результату – через діалог: Борис Карпус зустрівся з директором Волинського центру зайнятості Романом Романюком

0
567

Перебуваючи з робочим візитом у Володимир-Волинському районі, вчора , 25 лютого, директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк зустрівся з головою Нововолинської об’єднаної територіальної громади Борисом Карпусом та головою Володимир-Волинської ОТГ Ігорем Пальонкою. До обговорення питань співпраці долучилися директори Нововолинської міської та Володимир-Волинської міськрайонної філій Волинського ОЦЗ Ігор Кантор та Наталія Уколова.

Про це повідомляє відділ інформаційної роботи Волинського обласного центру зайнятості.

Обговорили, чим служба зайнятості може бути корисною для громад. «Сьогодні досить непростий період через ліквідацію районних державних адміністрацій та районних рад. Велика кількість людей приходить до нас на облік. Це хороші фахівці з вагомим досвідом роботи. Ми готові добирати для вас кадри серед вивільнених осіб. Так само ми готові запропонувати вам людей із числа безробітних, які перебувають у нас на обліку або ж, задіявши напрямок рекрутингу, знайти для громади фахівців серед незайнятого населення, яке сьогодні потребує роботи та підходить під ваші вимоги», – зазначив Роман Романюк.

Обидва голови цікавляться перспективою організації громадських робіт та робіт тимчасового характеру. Окрім того – прагнуть розвитку підприємництва на території громади, а тому обговорюють із представниками служби зайнятості можливість отримання одноразової виплати допомоги по безробіттю для відкриття підприємницької діяльності.

«Ми готові працевлаштувати в наш апарат частину людей, яких вивільняють із РДА та райдержадміністрацій. Нам дуже необхідний проектний менеджер, найближчим часом будемо оголошувати конкурс на інші посади. Окремо нас цікавить можливість організації громадських робіт у співпраці з вами. Також хочемо здійснити навчання та підвищення кваліфікації жителів громади за сприяння служби зайнятості», – озвучив актуальні для ОТГ напрямки голова Нововолинської громади Борис Карпус.

Директор Нововолинської міської філії Волинського ОЦЗ розповів голові громади про підтримку бізнесу шляхом надання допомоги по частковому безробіттю та одноразової матеріальної допомоги, завдяки чому вдалося зберегти колективи багатьох місцевих підприємств.

Володимир-Волинський міський голова Ігор Пальонка під час зустрічі з представниками служби зайнятості зазначає: «Ми досить активно співпрацюємо з філією та робимо усе можливе для того, щоб громаді та її жителям було краще».

Під час обох зустрічей Роман Романюк закликав голів ОГГ залучати обласну службу зайнятості до життя громад. Адже Волинський обласний центр зайнятості, філії та базові центри зайнятості готові надати і людський, і інтелектуальний, і матеріальний ресурс, яким володіють.

У підсумку домовилася про співпрацю в напрямку працевлаштування фахівців, яких найближчим часом потребуватимуть громади; обговорили питання розширення напрямків організації громадських робіт та робіт тимчасового характеру, а також напрацювали нові перспективні підходи для підтримки місцевого підприємництва.

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here