Світовий банк дасть Україні 300 мільйонів доларів на боротьбу з бідністю

0
491

Світовий банк виділить Україні $300 млн позики на соціальну підтримку громадян.

Про це повідомляє Газета.UA з посиланням на пресслужбу банку.

Це друге фінансування в рамках проєкту модернізації мереж соціального захисту. Перше у розмірі $150 млн затвердили 30 квітня.

“Додаткове фінансування допоможе зміцнити програму гарантованого мінімального доходу в Україні, щоб запобігти збіднінню 1 мільйона українців через пандемію Covid-19.

Прогнози Світового банку показують, що внаслідок епідемії Covid-19 бідність в Україні може зрости на 4 відсотки, досягнувши близько 23 відсотків до кінця 2020 року. Нові кошти допоможуть фінансувати реагування на надзвичайні ситуації в галузі соціального захисту населення, пов’язані з Covid-19, шляхом запровадження швидких грошових переказів фізичним особам та домашнім господарствам, які втратили роботу або джерела доходу через пандемію. Бідні домогосподарства отримуватимуть пільги через державну програму гарантованих мінімальних доходів”, – ідеться в повідомленні.

У відомстві проаналізували, що 60% українців, які можуть впасти в бідність через спалах Covid-19, наразі не користуються жодною програмою соціального захисту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here