На міському полігоні розпочали сортувати сміття: запрацювала сортувальна установка та дробарка

0
1683

Мобільну сортувальну установку з переробки твердих побутових відходів та небезпечних відходів уже встановили на території полігону Нововолинська. Працівники вже розпочали роботи із сортування, відтак вдасться значно зменшити кількість відходів, які вже роками накопичились на полігоні.

Нагадаємо, наприкінці вересня між виконавчим комітетом Нововолинської міської ради та представником ТзОВ “Екосфера плюс” був підписаний меморандум  про співпрацю у сфері комплексної переробки ТПВ.

Сьогодні сортувальну техніку в дії оглянув міський голова Віктор Сапожніков. Мер розповів, що неодноразово намагався врегулювати питання сміттєпереробки у місті, були переговори з інвесторами щодо будівництва сміттєпереробного заводу, однак  нестабільна політична та економічна ситуації в країні далися в знаки. Тому зупинилися на мобільній сортувальній установці з переробки відходів.

Завдяки її функціонуванню зменшаться накопичення ТПВ на території полігону. Також в подальшому  продукти планують відправляти на повторну переробку чи використовувати як паливні елементи.

Це вигідно для підприємства і для міста. Нам вдасться зменшити кількість відходів, що підуть в землю, не потрібно буде витрачати кошти на будівництво нових карт захоронення сміття. Поступово сміття, яке накопичилося тут роками, будемо переробляти“, – зазначив міський голова.

Як розповів представник  підприємства «Екосфера плюс» Віктор Кондратюк, сміття запускають на конвеєр: деревину, тканину, скло, метал, папір, плівку, пластик та органічні відходи працівники сортують в окремі біг-беги. Також функціонує дробарка, яка значно зменшує об’єми сміття. Окрім цього, наступного тижня буде привезений спеціальний барабан, який відбиратиме органіку, пластик та інші відходи.

Сміття, розсортоване у біг-беги, ми продаватимемо споживачам: кому тканину, кому пластик, а кому метал.А дробарка за час своєї роботи суттєво зменшує об’єми сміття“, – зазначив Віктор Кондратюк.

Завдяки мобільній установці за одну зміну можна сортувати 20 тонн сміття, а дробарка подрібнює  20 тонн відходів в годину. У планах працювати у три зміни, що забезпечить сортування 60 тонн сміття. До слова, працює над переробкою за одну зміну 10 осіб.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here