Нововолинець відсидить 4 роки за те, що поцупив солону рибу, тістечка та вкусив за руку продавчиню

0
1014

Нововолинський міський суд розглянув у відкритому судовому засіданні в режимі відеоконференції з ДУ «Луцький слідчий ізолятор» в залі Нововолинського міського суду кримінальне провадження стосовно нововолинця, який викрав продукти у двох магазинах міста та вкусив за руку продавчиню.

Торік восени у магазині “АТБ”, що на Степана Бандери, чоловік викрав 2 пачки солоної сушеної риби та дві упаковки «Сьомги» філе. Він спричинив ТзОВ «АТБ-Маркет» матеріальної шкоди на суму 273,80 грн. Кілька тижнів по тому вже у іншому магазині шляхом вільного доступу, відволікаючи увагу продавця магазину , повторно таємно викрав одну коробку з тістечками «Тирамісу» торгової марки «Деліс» вартістю 109,01 грн., що знаходилася на торгівельній полиці магазину.

Однак, при спробі покинути магазин із викраденим майном, був помічений працівницею магазину, яка почала кричати з вимогою повернути викрадене. Натомість нововолинець почав втікати із приміщення магазину з викраденим майном. В цей час в приміщенні перебувала ще одна працівниця закладу, яка почувши крик напарниці, усвідомлюючи, що в приміщенні магазину викрадено майно, почала переслідувати злодія, якого наздогнавши, затримала.

Чоловік, не реагуючи на вимогу останньої повернути викрадене, утримуючи при собі коробку з тістечками, вкусив працівницю магазину за ліву руку, однак жінка все ж вирвала з рук зловмисника коробку з тістечками.

В судовому засіданні обвинувачений повністю визнав себе винним у вчиненні інкримінованих йому злочинів та показав, що у день та час, що вказані в обвинувальному акті, зайшов у магазин «АТБ» на 5-му мікрорайоні в місті Нововолинську,де з торгових полиць викрав рибну продукцію, перелік якої правильно зазначений у обвинуваченні. Викрадене виніс з магазину і розпорядився продукцією на власний розсуд.

Цивільний позов поданий представником потерпілої юридичної особи на суму 273,80 грн. визнає в повному обсязі. Також в судовому засіданні чоловік показав, що в листопаді 2019 прийшов у інший магазин на 5-му мікрорайоні, де взяв пачку печива «Тирамісу», і направився до виходу. В цей час за ним почала бігти продавець і кричати вслід. Спочатку він не зрозумів, що вона звертається саме до нього. Підтвердив, що продавець наздогнала його та забрала у нього пачку з печивом. Не виключає, що коли потерпіла наздогнавши його, забирала коробку печеня, то він її вкусив за ліву руку, але пригадати деталі не може з огляду на значний проміжок часу, що пройшов від дня описаних подій. Обвинувачений наголосив, що шкодує про вчинене, розкаюється“, – йдеться у вирпоку суду.

Суд визнає чоловіка винним у таємному викраденні чужого майна, вчиненому повторно і кваліфікував його умисні дії по епізоду від 23.10.2019 за ч.2 ст.185 КК України. До того ж, визнав винним у закінченому замаху на відкрите викрадення чужого майна (грабіж), поєднаному з насильством, яке не є небезпечним для життя та здоров’я потерпілого, вчинене повторно і такі умисні протиправні дії обвинуваченого по епізоду від 12.11.2019 кваліфікує за ч.2 ст.15, ч.2 ст.186 КК України.

До обставин, що пом`якшують покарання обвинуваченому суд відносить щире каяття у вчиненні інкримінованих йому злочинів, а от бставин, що обтяжують покарання обвинуваченому, суд не вбачає.

Відтак суд постановив визнати нововолинця винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.15, ч.2 ст.186, ч.2 ст.185 КК України і призначити покарання:

-за ч. 2 ст.15, ч.2 ст.186 КК України – у виді позбавлення волі на строк чотири роки;

-за ч.2 ст. 185 КК України – у виді позбавлення волі на строк один рік.

На підставі ч.1 ст. 70 КК України, за сукупністю злочинів, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, суд призначив чоловікові покарання у виді чотирьох років позбавлення волі.

ФОТО ІЛЮСТРАТИВНЕ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here