Відбулась зустріч адміністрації лікарні із хірургом Магомаєвим

0
1240

Сьогодні у міській раді під керівництвом заступника міського голови Андрія Сторонського відбулась зустріч представників адміністрації,  керівників деяких відділень Нововолинської міської лікарні та лікаря-хірурга Магомеда Магомаєва, аби обговорити проблеми медичної установи Нововолинська, висунуті ним та вислухати бачення цих недоліків зі сторони інших присутніх на зустрічі.

Одне з обурень лікаря-хірурга стосувалося обставин, в яких опинилася лікарня внаслідок  ремонту приймального відділення. Зокрема, за його словами, перегородження між реанімаційним відділенням для хворих на Covid-19 та ремонтною ділянкою ненадійне, тобто, не відповідає санітарним нормам.

Щодо цього, заступник директора з медичної частини Олімпіада Галас зазначила, що за нормативними документами перегородження між місцем перебування інфікованих на Covid-19 та приміщенням загального користування створюється за допомогою плівки.

Пояснюють, що на початку будівельних робіт дійсно були незручності, проте для пристосування до такого великого будівництва потрібен був час. Наразі, у коридорах усе унормовано та спокійно.

Також проінформували про механізм прийняття інфікованих до реанімації: попереджуються усі працівники  і відвідувачі про звільнення приміщення, яким буде транспортуватися хворий на коронавірус, далі оброблюється відповідна ділянка, після чого відновлюється рух та доступ.

Щодо виділених додаткових коштів у розмірі 11 млн.грн. на міську лікарню та нестачу дезінфікуючих засобів на початку коронавірусної інфекції, заступник міського голови Андрій Сторонський повідомив наступне:

«Були великі проблеми із придбанням захисних засобів…Починаючи із заступника губернатора, ми всіх кого можна було підключали, аби допомогти у цьому питанні. Гроші були, але придбати не можна було»

Окрім цього, за словами Олімпіади Галас, неможливість проведення миттєвої закупівлі відповідних засобів була пов’язана із затяжною процедурою проведення відкритих торгів в умовах світового глобального дефіциту.

Надходження до лікарні неякісних масок чи дезінфікуючих засобів пояснюють її можливим потраплянням через гуманітарну допомогу, яку надавали на початку пандемії. Хоча, запевняють, що продукція була повністю сертифікована.

Також одне з дорікань Магомеда Магомаємва стосувалося нестачі рукавичок та масок, власне, у хірургічному відділенні, через що лікарі, за його словами, змушені були купляти їх за свої кошти.

«Для огляду хворого хірурги рукавички за свої гроші не купляють. А те, що ми купляємо собі для хірургічного відділення, це є наша бажання, плюс недофінансування. Меблі, кондиціонер, комп’ютер, телевізор – ми все це купили за свої гроші, це є факт і правда», – зазначив завідувач хірургічного відділення Ігор Винницький

Також зауважив, що допомога у Нововолинській лікарні надається цілодобово та якнайшвидше.

«Якщо можуть бути певні перекриття через прийняття підозрілого чи хворого на Covid-19 у санпропускнику – хворий під лікарнею чекати не буде, бо є наступні маршрути, і допомога надається», – додає Ігор Винницький.

На завершення, заступник міського голови Андрій Сторонський зазначив:

«Спектр питань був надзвичайно великий, який потрібно було вирішити, але ці питання виникали не тільки в Нововолинську, вони ще більш глибше стояли в інших містах і районах, більше того, у всьому світі не були готові та достатньо забезпечені засобами індивідуального захисту».

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here