Відновили будівництво амбулаторій у Благодатному та на провулку Поштовому

1
1682

Сьогодні відновили будівництво амбулаторій, що на провулку Поштовому та у Благодатному.

Нагадаємо, ще у жовтні минулого року будівництво обох об’єктів, яке відбувалося за участі у спільному проекті Світового Банку та Міністерства охорони здоров’я  України «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», заморозили на невизначений термін через відсутність фінансування.

Я задоволений, що відновилося фінансування. На провулку Поштовому робіт залишилося небагато. Тут залишилося поставити двері, а далі – чистові роботи. У Благодатному об’єм робіт значно більший, ми будемо просити продовжити фінсування, адже через довготривалу затримку коштів, зробити у заплановані терміни ми не встигнемо“, – розповів міський голова Віктор Сапожніков.

До слова, амбулаторію у шахтарському місті мали відкрити цього року у травні, у селищі – у вересні. Однак, через затримку фінансування виконати все у запланований термін не вдалося. У жовтні 2019-го будівельній компанії «Універсал», яка виграла тендер і виконує усі роботи на цих двох амбулаторіях, Світовий Банк боргував 8,5 мільйонів гривень.

Нині сума боргу істотно зменшилась, однак вартість робіт за час простою значно зросла. Раніше на ремонт і реконструкцію амбулаторії у Благодатному Світовий Банк виділив 6,9 мільйона гривень, а на амбулаторію на Поштовому провулку в Нововолинську – 3,4 мільйона гривень.

По провулку Поштовому вартість будівельних робіт складає 5 млн. грн. і зараз будівельникам вже виплатили 2 з них. Щодо селища, то тут проводили коригування кошторису і вартість робіт тепер становитиме 17 млн. грн“, – розповіла головна лікарка центру ПМСД Ольга Попіка.

За словами головної лікарки, будівельники віднеслись до ситуації лояльно і виконують роботи у борг. Через збільшення кошторисної вартості необхідно підписувати додаткову угоду із Світовим Банком.

На сьогоднішній день борг складає 3,5 млн. грн. Також існує проблема із підписанням додаткової угоди, але це залежить від Світового Банку. По завершенню ремонтних робіт, проведемо благоустрій прилеглої території“, – розповів директор компанії Андрій Міхненко.

За словами міського голови Віктора Сапожнікова, через зростання кошторисів не вистачає коштів. Однак, за довомленістю із Волинською ОДА, мер запевняє, що кошти на ремонт амбулаторії у Нововолинську та Благодатному будуть.

Відтак, амбулаторію на Поштовому планують відкрити вже у вересні. Сюди вже закупили меблі та обладнання. Відомо, що на базі амбулаторії працюватиме 3 сімейних лікарі, 2 педіатра. Загалом, весь персонал уже повністю визначений.

Щодо Балогодатного, то варто зазначити, що об’єм робіт тут ще чималий. Однак, після відкриття тут працюватимуть всі ті спеціалісти, які й працювали: терапевт, сімейний лікар, педіатр. Функціонуватиме денний стаціонар та фізіотерапевтичний кабінет.

Нагадаємо, нині лікарня у Благодатному функціонує у приміщенні колишнього ЖЕКу, раніше там зробили косметичний ремонт за кошти міськради.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here