Стало відомо, як цьогоріч нововолинським школярам вручатимуть свідоцтва і табелі

0
2515

Наближається закінчення навчального року-2020, друга половина якого проходила в складному режимі тотальних обмежень через запровадження карантину. Сьогодні, у зв’язку з протипандемічними заходами, що застосовуються в країні, перед батьками та випускниками постало питання: а чи буде в цьому році проводитися традиційний «випускний вечір»?

Як розповіла заступниця начальниці управління освіти Наталія Тарасенко кожен навчальний заклад має самостійно розробити графік вручення свідоцтв. Одночасно усі випускники прийти за своїми документами не зможуть. Найімовірніше, для кожного з них буде прописаний конкретний час, коли потрібно буде з’явитися у своєму навчальному закладі й отримати свої документи. Однак, за словами освітянки, остаточна процедура видачі свідоцтв про здобуття повної загальної середньої освіти для одинадцятикласників ще не відома.

«Дев’ятикласники отримають свідоцтва про здобуття базової середньої освіти до 15 червня. Для кожного з них буде прописаний конкретний час, коли потрібно буде з’явитися у своєму навчальному закладі й отримати свої документи. А для тих, хто закінчив 11 клас, то очікувана дата, коли вони зможуть забрати свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти, – 31 липня. Це з врахуванням епідеміологічної ситуації та послаблення карантинних вимог. Як саме відбуватиметься вручення свідоцтв одинадцятикласникам остаточно ще не відомо. Наразі це питання вирішується», – зазначила Наталія Тарасенко.

Але скоріш за все, традиційного урочистого випускного цьогоріч не буде.

Торкнулись зміни й інших нововолинських школярів. Їм цього року не видадуть на руки табелів з оцінками. Їх можна буде отримати хіба що онлайн. Вчителі можуть їх відсканувати чи сфотографувати і вислати на електрону пошту, або ж через соціальні мережі. А на руки їх можна буде отримати вже після закінчення карантину чи на початку нового навчального року.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here