Боргують майже 8 мільйонів гривень: нововолинців просять заплатити за воду

0
489

Мешканці Нововолинська, селища Благодатного та навколишніх сіл заборгували за водопостачання майже 8 мільйонів гривень. Лише за останній місяць борг склав майже 543 тисячі гривень. Про це розповів начальник Нововолинськводоканалу Володимир Озімчук.

За його словами, в період карантину люди за воду почали платити значно менше.

Ймовірно споживачі сприйняли заборону на відключення боржників і нарахування пені під час карантину як заклик зовсім не платити за комунальні послуги.

За час карантину наші абоненти заборгували нам мільйон 100 тисяч гривеь“, – зауважив він.

Через різке падіння рівня оплат і зростання заборгованості підприємство зараз – у складній ситуації. Відсутність коштів може привести до обмеження водопостачання або його припинення з непередбачуваними наслідками.

До того ж підприємству необхідно сплачувати за електроенергію, реагенти та паливно-мастильні матеріали, здійснювати закупівлю труб та запірної арматури, платити податки, виплачувати заробітну плату працівникам, які цілодобово задіяні у забезпеченні життєдіяльності міста, сел.Благодатне та навколишніх сіл. Адже фахівці Водоканалу – слюсарі, електрогазозварники, машиністи насосних станцій, контролери, водії автотранспорту, лаборанти – так само, як і лікарі та соціальні працівники, під час карантину повинні виконувати свої обов’язки. Аварійні ситуації на мережах трапляються щодня, без поправки на карантин.

Саме тому колектив підприємства «Нововолинськводоканал» закликає абонентів до розуміння та підтримки у цей непростий час. Відповідне звернення до нововолинців та мешканців селища Благодатного та навколишніх сіл розміщене на офіційній сторінці установи у фейсбуці.

Підприємство «Нововолинськводоканал» є стратегічним підприємством комунальної сфери, яке, незважаючи на складну епідеміологічну ситуацію, цілодобово надає мешканцям воду, збирає стічні води та виконує їх очищення на міських очисних спорудах каналізації. Тоді, як більшість підприємств зупинилась або змушена перейти на роботу та спілкування онлайн, основні підрозділи підприємства «Нововолинськводоканал» працюють у штатному режимі, підтримуючи безперервний виробничий технологічний процес… Відсутність коштів у підприємства може привести до обмеження водопостачання або його припинення з непередбачуваними наслідками. З огляду на складну ситуацію, у якій ми разом опинилися, колектив підприємства «Нововолинськводоканал» закликає абонентів до розуміння та підтримки у цей непростий час. Просимо вас знайти можливість сплатити за спожиті послуги з водопостачання і водовідведення, потурбуватися про своїх близьких і рідних старшого віку та допомогти їм оплатити рахунки за допомогою онлайн сервісів. Пам’ятайте, що миття рук водою з милом ефективно запобігає інфікуванню короновірусом! Дякуємо усім, хто вже сплатив за воду або зробить це у найближчий час! Будемо відповідальними! Ми працюємо для Вас!“, – йдеться у повідомленні.

Дирекція підприємства повідомляє, що в період карантину боржникам продовжують надавати послугу водопостачання. Оскільки відключати холодну питну воду наразі законодавство забороняє. Через заборгованість за спожиті комунальні послуги постачальник може відключити послуги українцям тільки в судовому порядку. Що Нововолинськводоканал і робить. На боржників подають позови в суди. А тому наголошують: заплатити за воду всерівно прийдеться. І рекомендують не відтягувати з оплатою. Адже наслідки можуть бути плачевні: додаткові витрати за сплату судового збору, опис майна виконавчою службою та навіть заборона виїзду за кордон. А після завершення карантину – припинення водопостачання. 

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here