Перукарні та супермаркети міста можуть зачинити?

0
1554

Нещодавно, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України, було прийнято рішення щодо пом’якшення карантину. Частково нововолинці вже почали нехтувати правилами карантину і перестали дотримуватись його елементарних норм. Це стало основним питанням для обговорення на комісії з питань ТЕБ та НС, яка відбулася сьогодні у міськраді під головуванням мера міста Віктора Сапожнікова. Очільник Нововолинська наголосив на необхідності забезпечення санітарних вимог карантину.

«В суботу у супермаркеті «Наш край» не було жодних обмежень кількості осіб, які можуть перебувати у магазині. Всі заходили натовпом, охорони я не помітив. В інших магазинах так само – черг немає, а люди заходять по кілька чоловік одразу», – розповів Віктор Сапожніков.

Схожа проблема, за словами очільника міста, і в перукарнях Нововолинська.

«Основна проблема – недотримання санітарних норм, навіть перукарі не завжди одягають маски, а в салонах перебуває надто багато відвідувачів», – наголосив міський голова.

Говорили і про ажіотаж на центральному ринку, який цими вихідними вчинили нововолинці. Покупці не дотримуються дистанції, продавці  реалізовують товар у заборонених місцях.

«В суботу на центральному ринку було дуже важко навести порядок, адміністрація ринку прийняла міри, тому вже на наступний день ситуація покращилась. Для того, щоб досягти кращого результату, необхідно працювати разом із поліцією», – наголосив начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства міського управління ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області Василь Мельник.

Віктор Сапожніков занепокоєний, що в умовах послаблення карантинних заходів нехтування безпекою мешканців міста може спричинити спалах захворюваності на коронавірус.

Відтак, очільник міста наголосив поліції та контролюючим службам ретельніше слідкувати за дотриманням мешканцями Нововолинська основних правил карантину, частіше виходити на рейди, складати акти та протоколи про порушення карантинних заходів, а підприємцям – контролювати кількість людей та дотримання санітарних норм у супермаркетах, салонах краси та інших закладах. У разі, якщо підприємці у своїх закладах не почнуть ретельніше контролювати порядок дотримання карантину, рішенням комісії такі заклади мають усі шанси зачинитися.

«Я змушений констатувати той факт, що не всіх можливих заходів вживає поліція. Ми будемо залучати більше працівників служб, аби ретельніше контролювати ринки, перукарні, супермаркети та інші заклади міста. Зараз час попрацювати на вулицях. Створіть декілька бригад, робіть відеофіксацію порушень», – наголосив міський голова.

На комісії прийняли рішення значно посилити контроль закладів та частіше залучати до перевірок поліцію. Мешканців міста просять дотримуватися основних вимог карантину: носити маски, уникати скупчень та дотримуватися безпечної дистанції.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here