У Нововолинську створили мобільні медичні бригади для боротьби з коронавірусом

0
1883

У Нововолинську діятимуть 5 мобільних медичних бригад, які будуть виїжджати на виклики, пов’язані з коронавірусом. З них 4 – для дорослого населення та одна – для дітей. Про це розповіла головна лікарка Нововолинського центру ПМСД Ольга Попіка.

За її словами, до складу кожної бригади входить лікар і медсестра, а також водій, який їх возитиме. Ці мобільні групи спеціально створені для того, щоб мінімізувати доступ пацієнтів з підозрою на коронавірусну інфекцію до амбулаторій центру ПМСД, до пацієнтів, які там перебуватимуть, і до медичного персоналу.

Медичні бригади виїжджатимуть на виклики, пов’язані з наданням медичної допомоги пацієнтам з підозрою на коронавірусну інфекцію. Лікар оглядатиме захворілого та проводитиме діагностику захворювання. Зокрема, робитиме швидкі тести на Сovid-19 та братиме мазки на дослідження полімеразної ланцюгової реакції.

«Якщо до лікарів телефонуватимуть пацієнти з підозрою на коронавірус, то ця інформація передаватиметься в адміністрацію центру ПМСД. Провівши детальний епіданаліз, до цих захворілих буде скеровуватись мобільно-медична бригада, яка приїжджатиме до пацієнта з підозрою на Сovid19 в захисному одязі й оглядатиме його. Спочатку будуть проводити тестування на грип типу А та В, щоб відразу виключити це захворювання, а опісля на інфекцію COVID-19. І обов’язково братимуться мазки на полімеразну ланцюгову реакцію, бо швидкі тести – не достовірні й вони можуть помилятись», – зазначила Ольга Попіка.

Вона зауважила, що навіть, якщо пацієнт з підозрою на коронавірусну інфекцію прийде під амбулаторію, то його направлятимуть в кабінет, де сидітиме команда медиків цих мобільних груп.

Наразі для членів цих мобільних медичних бригад проводяться спеціальні навчання, аби вони виробили чіткий алгоритми дій, та опанували діагностику коронавірусу.

 

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here