У Нововолинську оригінальним концертом привітали жінок зі святом весни, краси та любові

0
1520

Святковим концертом, творчими виступами й щирими словами привітали сьогодні, у переддень 8 березня, чарівних нововолинянок. Святковий концерт, присвячений Дню прав жінок і миру «Ім’я їй – жінка», відбувся у міському палаці культури.

Цьогоріч концертна програма була особливою, адже була побудована за творчістю талановитої нововолинянки – поетеси, композиторки, музиканта і стоматолога Ірини Мартинишин-Приступи.

Організаторка дійства, директорка Нововолинської ЦБС Світлана Кухарук зауважила, що Ірина Мартинишин-Приступа настільки багатогранна особистість, що ідея побудувати свято саме на її творчості була доволі органічною.

«Ірина Мартинишин-Приступа – дуже особлива і багатогранна особистість. ЇЇ поезія – жіночна, вона присвячена жінкам і доречна до цього свята. Тому ми вирішили зробити такий концерт саме за мотивами її творчості. Це вперше вмісті в такому форматі проводимо захід», – зазначила Світлана Кухарук.

Розпочали концерт провідні актори народного аматорського театру «Авантюра» креативною поставновкою.

На сцені також виступали артисти міського палацу культури – колективи й солісти-вокалісти Людмила Бережна, Вікторія Харатіна, Віктор Гавриюк, звучали кавери, написані Іриною Мартинишин, авторка й сама читала вірші, акомпанувала.

Як завжди неповторний камерний оркестр «Елегія» зіграв композицію, де Ірина Мартинишин-Приступа в ролі солістки на друкарській машинці. До слова, із цим колективом вона працює уже понад півтора десятка років.

До речі, Ірина Мартинишин закінчила лише клас музичної школи. Основна її професія – стоматолог. Але це не заважає їй творити, дивувати і захоплювати глядача, слухача й читача.

Також під час святкового заходу з вітальним словом до жіноцтва звернувся міський голова Віктор Сапожніков. Він наголосив на тому, що наші жінки найкращі: сильні, талановиті і працьовиті.

«Усе найкраще та найпрекрасніше у нашому житті: духовна щедрість, доброта і ніжність, невтомна турбота й терпіння, розум та діловитість уособлюються з вами, дорогі жінки. Ви – наймудріші, найталановитіші, найдобріші», – зазначив очільник міста, звертаючись до прекрасної половини міста, і побажав їм добра, тепла і уваги, благополуччя, радості та Божого благословення.

Опісля відбулося урочисте нагородження жінок, якими пишається місто.

Зокрема, міський голова вручив вітальні адреси, квіти та подарунки жінкам, які досягли професійних висот у різних сферах діяльності, працівницям міських установ та підприємств, а також подяки матерям-героїням, жінкам-військовослужбовцям, багатодітним та опікунам.

Поки тривала концертна програма у фойє палацу культури розгорнулася жвава торгівля. 17 майстрів, новачків та професіоналів, представили свої роботи. Ярмарок «Весна-2020» організувала знана майстриня Любов Вавдічик. На ярмарку можна було придбати мило ручної роботи, навіть у формі квітів і цілих букетів, солодку випічку, декороване печиво, цукерки ручної роботи, пастилу, м’які іграшки, аксесуари для жінок і дівчаток, вироби з плетеної лози, квіткові світильники та багато іншого.

Матері-героїні, представниці освіти, науки, культури, медицини, соціальної сфери та громадських організацій міста, які завітали на святковий захід, отримали масу гарного настрою, а ще солодкий букетик, який виготовили працівники Палацу культури разом із вихованцями дитячої театральної студії «Люстерко».

 

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here