Чи будуть обслуговувати мешканців сусідніх ОТГ у лікарні Нововолинська?

0
915

Мешканцям Поромівської ОТГ нині відмовлено у медичному обслуговуванні в Нововолинській лікарні, адже громада від липня поточного року не продовжила фінанасування медзакладу. Однак, у соцмережах мешканці ОТГ нарікають на ситуацію, що склалася.

Управлінням комунального некомерційного підприємства «Нововолинська центральна міська лікарня» направлені листи головам сільських рад з пропозицією співпраці із забезпечення медичного обслуговування населення на вторинному( спеціалізованому) рівні. Про це йдеться на сторінці лікарні у фейсбуці.

Вирішення питання медичного обслуговування в 2020 році жителів сіл Поромівської та Литовезької ОТГ в Нововолинській центральній міській лікарні залежить від депутатів та керівництва громад.

Варто додати, багато мешканців звертається в заклад до лікарів поліклініки з метою отримання спеціалізованої медичної та планової стаціонарної допомоги, що не передбачено умовами договору. Тому головний лікар Нововолинської ЦМЛ пропонує розглянути питання подальшої співпраці.

Нагадаємо, через не продовження дії укладеного договору про забезпечення надання медичної допомоги населенню Поромівської ОТГ, у зв’язку із обмеженим фінансуванням медзакладу, із 1 серпня Нововолинська ЦМЛ припинила обслуговувати мешканців громади.

Проте, як ідеться в документі, конституційне право на ургентну медичну допомогу, безумовно буде дотримано, екстрену допомогу надаватимуть, а в подальшому скеровуватимуть на лікування за місцем проживання.

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here