У Нововолинській книгозбірні з’явилася цікава література з міст-побратимів

0
961

Книжковий фонд міської бібліотеки поповнили нові друковані видання.  Більше сотні книг надійшли з польського міста Білгорая. Ініціатором обміну книгами став місцевий підприємець Руслан Федина, активний меценат бібліотеки, який майже 10 років презентує нововолинським читачам різноманітну літераратуру.

Сьогодні у нас відбулася презентація книг з польського міста Білгорая. Ця ідея зародилася у підприємця через бажання поширити українську книу світом. Так ми сконтактувалися із кількома польськими бібліотека і в Білгораї нам відгукнулись“, – розповіла бібліотекарка відділу обслуговування дошкільників та учнів 1-9 класів Антоніна Костилева.

Як повідомила директор Нововолинської ЦБС Світлана Кухарук, у бібліотеки ближнього закордоння направили листи з метою обміну літературою. Першими відгукнулися у Білгораї. Мабуть, не випадково. Це польське місто і наш Нововолинськ  вже більше двох десятиліть єднають партнерські стосунки, які розвиваються у багатьох напрямках.

Презентація книг відбулася напередодні у центральній міській біблілотеці. На захід запросили учнів та вчителя ЗОШ №2, які вивчають польську мову,  начальницю відділу з питань інформаційної політики, комунікацій та програмно-апаратного забезпечення міськвиконкому Світлану Груй.

Відбуваються обміни делегаціями, спільні міжнародні спортивні заходи. Своє пісенне мистецтво нововолинські артисти пропагують у сусідній Польщі, зокрема, і в Білгораї. У величне національне свято – День Незалежності України, наші друзі з-за кордону крокують поряд з нами святковою ходою у вишиванках, засвідчуючи свою підтримку. Це сприяє зближенню народів, глибшому пізнанню традицій та звичаїв обох держав”, – зазначила Світлана Груй.

Під час презентації учні ЗОШ №2  поділилися своїми знаннями про країну Польщу та вразили присутніх чудовим знанням мови. Учитель школи №2 Наталія Савчук зазначила, що для учнів презентовані книги стануть в нагоді, адже це можливість краще пізнати культуру, традиції та удосконалити свої знання з польської мови.

Детально про нову літературу присутнім на заході розповіла бібліотекар відділу обслуговування дошкільників та учнів 1-9 класів Антоніна Костилева.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here