23 листопада нововолинці схилять голови в жалобі за тими людьми, які загинули голодною смертю

0
577

У четверту суботу листопада Україна і весь світ схилять голови в жалобі за мільйонами наших співвітчизників, життя яких у мирний час забрала голодна смерть на найродючішій у світі землі.

Пам’ять жертв голодоморів вшанують і в Нововолинську, – повідомляє пресслужба міської ради.

На важливості проведення заходів з нагоди скорботної дати наголосив міський голова Віктор Сапожніков під час робочої наради.

Гідно вшанувати пам’ять жертв та постраждалих від голодомору – це наш моральний борг і громадянський обов’язок“, – зауважив він.

23 листопада о 15.00 год. в міському історичному музеї відбудеться година пам’яті «Страчені голодом: невідомий геноцид українців». Нововолинці матимуть змогу ознайомитися із матеріалами експозиції НАЦІОНАЛЬНОГО ІНСТИТУТУ ПАМ”ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ (м.Київ).

Заходи продовжаться на площі В’ячеслава Чорновола, де пройде панахида за померлими від голодоморів в Україні. Там викладуть із лампадок символічний хрест і о 16.00 год розпочнеться акція «Запали свічу».

Закликаємо усіх небайдужих містян засвітити у цю хвилину на підвіконнях своїх домівок вогники свічок пам’яті про тих, для кого голодомор став дорогою в небуття.

Просимо керівників підприємств різної форми власності, закладів та установ міста приспустити у цей день Державний прапор України на адміністративних будівлях.

Хай найвищим пам’ятником мільйонам жертв України буде світлий храм нашої душі, сповненої скорботи та молитвою за їх упокоєння.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here