Нововолинська лікарка взяла участь у семінарі, де роз’яснювали питання майбутньої моделі фінансування лікарні

0
546

11 вересня 2019 року заступник директора з медичної частини комунального некомерційного підприємства «Нововолинська центральна міська лікарня» Галас Олімпіада була запрошена на семінар-консультацію з питань підготовки до укладання договору з Національною службою здоров’я України в рамках впровадження з 2020 року програми медичних гарантій, який відбувся в м. Львові, – про це йдеться на сторінці КНП “НЦМЛ” у фейсбуці.

Організатори семінару – представники Міністерства охорони здоров’я та Національної служби здоров’я України. Учасники семінару, а це керівники закладів охорони здоров’я, які надають спеціалізовану медичну допомогу, мали можливість отримати інформацію та роз’яснення щодо подальшої моделі фінансування лікарень, що надають спеціалізовану допомогу.

Починаючи з квітня 2020 року заклади охорони здоров’я, що стали суб’єктами господарювання (автономізувалися), комп’ютеризовані та підключені до медичної інформаційної системи, зможуть отримувати кошти відповідно до результатів ефективної роботи за договором з НСЗУ без посередників на свій банківський рахунок. Пріоритетними напрямами на 2020 рік Національною службою здоров’я визначено:
– медична допомога при пологах
– медична допомога новонародженим
– медична допомога при інфаркті міокарда
– медична допомога при гострому мозковому інсульті
– рання діагностика найбільш поширених онкологічних захворювань.

Вимоги, які встановлюються до пріоритетних послуг, стосуються обладнання, спеціалізації медичних працівників та організації надання медичної допомоги.
Болючою проблемою переважної більшості закладів охорони здоров’я є відсутність сучасного дороговартісного медичного обладнання та забезпеченість медичними кадрами.
На даний час Національна служба здоров’я України розробляє новий проект вимог до надання гарантованих медичних послуг, що буде винесений на обговорення.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here