Подарунок до Дня міста: у Нововолинську відкрили два сучасні тенісні корти

0
1615

Нововолинськ вкотре підтвердив свій статус спортивного міста, де забезпечена вся необхідна інфраструктура для професіонального та любительського спорту. Так, хорошим подарунком нововолинцям до 69-ї річниці з дня заснування міста стало відкриття нових сучасних тенісних кортів біля міського стадіону в парку.

Їх презентували сьогодні, 23 серпня. На урочистості завітали представники міської ради, підрядної організації, яка виконувала усі будівельні роботи, а також місцеві тенісисти, їх тренери та любителі цього виду спорту.

Символічну червону стрічку перерізали міський голова Віктор Сапожніков та голова Федерації тенісу Волині В’ячеслав Сусалєв.

Очільник шахтарського міста зазначив, що відкриття таких кортів – це знакова подія, оскільки в Україні зараз бракує подібної інфраструктури для занять великим тенісом. І оскільки корти збудовані за усіма стандартами, то тут можна проводити змагання міського, обласного чи всеукраїнського рівнів. Він запевнив, що з часом тенісні корти ще добудують, покращать їх територію та облаштують глядацький сектор.

«Міська рада останніми роками докладає чимало зусиль для того, щоб спортивна база міста зростала і покращувалась. У місті постійно реалізовуються нові спортивні проекти, відкриваються спортивні майданчики в усіх мікрорайонах. Я з десяток років мріяв, що у Нововолинську будуть такі сучасні тенісні корти. А, якщо ми побудуємо ще і 3 тенісний корт, а я думаю нам це вдасться, то тут будуть проводитись Всеукраїнські змагання. Ці тенісні корти – це невеликий здобуток, але з таких невеличких кроків складається наше майбутнє. Тож давайте будувати його разом», – зазначив Віктор Борисович.

В’ячеслав Сусалєв, у свою чергу, зауважив, що тенісні корти у Нововолинську – єдині на Волині, побудовані за кошти місцевого бюджету.

«Такого позитивного відношення міської влади до розвитку спорту більше не має ні в якому місті Волині. Так само, як і тенісних кортів, побудованих за бюджетні кошти. Вони побудовані згідно усіх вимог і технологій», – запевнив він.

Нагадаємо, на реалізацію проєкту було виділено 1 мільйон 453 тисячі гривень з міського бюджету. Підрядником був перший віцепрезидент Федерації легкої атлетики України Володимир Рудюк.

До речі, у Нововолинську на сьогодні є один тенісний корт, який належить СОКу «Шахтар», де тренуються і діти, і дорослі. У місті працює секція великого тенісу від молодіжної громадської організації. Відвідують її дітки від 5 років, навіть разом із батьками, та дорослі.

У рамках відкриття тенісних кортів на нових майданчиках відбувся турнір з тенісу серед аматорів. Участь у змаганнях взяли понад 20-ть учасників з Нововолинська та Червонограда.

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here