Представників освітніх закладів проінформували про початок оздоровчого сезону

0
625

У міській раді відбувся семінар-навчання для директорів таборів, заступників директорів з виховної роботи з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей. У залі засідань зібралися представники різних служб та закладів міста: центру ПМСД, Нововолинського міськрайонного відділу ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ», міськвідділу ДСНС України у Волинській області, відділу соціального захисту населення, держпродспоживслужби, управління освіти та інших.

Представники кожної із вищевказаних служб розповіли працівникам освітніх та оздоровчих закладів про початок літнього оздоровчого сезону та надали рекомендації щодо його початку.

Начальник відділу  у справах молоді та спорту Тетяна Супрунюк наголосила, що дотримання усіх рекомендацій є дуже важливим і зазначила, що потрібно працювати на те, щоб цьогоріч оздоровчий процес пройшов не гірше, аніж минулого року.

Основні положення уже направлені керівникам шкіл, усі вони вміщені у розпорядженні, яке міський голова Віктор Сапожніков підписав напередодні.

Отож, кожна із служб на семінарі мала можливість в усному режимі висловити власні рекомендації стосовно процесу оздоровлення дітей у сезоні, що наближається.

Серед головного – харчування дітей. Працівників зобов’язали пройти медогляд та регулярно стежити за станом здоров’я вихованців закладів. І хоч це питання було завжди одним із пріоритетних, та нещодавня історія із масовим захворюванням вихованців у ЗДО №2 Нововолинська особливо загострила на ньому увагу.

Не менш важливою стала проблема відсутності щеплень. Цьогоріч до дітей без записів про вакцинацію у медичних картках поставились суворо – оздоровлення у таборах для них є забороненим.

Керівників освітніх закладів зобов’язали стежити за безпекою харчування та серйозно поставитись до профілактики поширення інфекцій.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here