6 кілометрів водопроводу від Південного водозабору вже замінили

2
1385

Загалом замінять 24 кілометри водогону: 2 нитки з Південного водозабору та 2 із Північного. Нові труби вже  провели протяжністю 6 км. На повну реконструкцію водогону й заміну обладнання витратять близько 250 млн. гривень.

«Нарешті роботи киплять, лиш би не було ніяких затримок у фінансуванні. Я задоволений роботою підрядної команди. Вони чітко виконують свої зобовязання. Немає сумнівів, що за 4 місяці (так вони обіцяли) все буде завершено, хоч Світовий банк дав нам цілий рік», – зазначив міський голова Віктор Сапожніков.

Очільник міста завітав разом із начальником КП «Нововолинськводоканал» Володимиром Озімчуком подивитись на хід робіт. Міський голова зазначає:  нині якість води стала гіршою, це наслідки заміни водогону, проте, вже незабаром, після завершення робіт, вода стане придатною до споживання. Роботи нині проходять у районі с. Космівка.

Старі труби, які робітники дістають із землі,  у жахливому вигляді: вони діряві та в іржі. Порівняйте.

«Бачите, які труби були прокладені у 1963-му? Тоді клали сталеві мережі. З того часу пройшло стільки років,  і ніхто їх не міг замінити, не було коштів. Ми безперестанку ремонтували, але вже дійшло до того, що труби лопали. Залатати дірку в трубі – дуже громіздкий процес», – каже Володимир Озімчук.

Нові труби будуть відповідати усім сучасним стандартам та вимогам.

«Найкращий замінник сталі– поліетилен. Пластмасові труби не лопають і є дуже еластичними: розтягуються аж на 30%. Вони зовсім не піддаються корозії та легко зварюються у місцях перерізу. Єдиний їх недолік, що, згідно із нашими стандартами,  вони повинні мати не більше 12-ти метрів протяжності. Гарантія на поліетиленові труби – 100 років, вони витримують тиск 10 атмосфер», – наголосив Володимир Озімчук.

Поки триває реконструкція водогону,  перебої із водопостачанням є неминучими, вода упродовж проведення робіт буде неякісною. Нові труби будуть стійкішими до поривів та експлуатуватимуться значно довший проміжок часу.

2 КОМЕНТАРІ

    • В Україні використання пластикових труб при будівництві нових та реконструкції застарілих водопроводів підтверджено відповідними нормативними документами: ДСТУ Б В.2.7-151: 2008 “Труби поліетиленові для подачі холодної води. Технічні умови”, ДСТУ Б В.2.5-32: 2007 “Труби безнапірні з поліпропілену, поліетилену, непластифікованого полівінілхлориду та фасонні вироби до них для зовнішніх мереж каналізації будинків і споруд та кабельної каналізації. Технічні умови”. У Європі застосування пластикових труб у водопостачанні давно стало нормою

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here