Цей день в каледарі: сьогодні не варто готувати гарячі страви

0
875

Сьогодні, 1 квітня,  До вашої уваги історія, традиції та прикмети в цей день – дізнайтеся, що можна і не можна робити.

Сьогодні понеділок 1 квітня. Новий тиждень, новий місяць, нові завданні, нові очікування… Сьогодні у світі відзначають День сміху та Міжнародний день птахів.

День сміху або День дурня – це міжнародне свято, що відзначається в усьому світі 1 квітня. У цей день заведено розігрувати рідних, друзів і просто знайомих, або жартувати над ними.

Міжнародний день птахів – інтернаціональне екологічне свято. Його мета – збереження видового різноманіття та чисельності птахів.
​Пробудження Домового – стародавні слов’яни вірили, що на зиму він, як і багато інших тварин, впадав в сплячку і прокидався лише зрідка, щоб зробити необхідну роботу по дому. Спав Домовий рівно до того часу, коли вже весна повністю вступить у свої права.

Іменинники сьогодні Дарина, Іларія, Дмитро, Іван, Софія, Інокентій, Клавдій, Дарина, Маріанна, Макар, Одарка, Ірина, Катерина, Мар’яна, Теодор і Томаш.

У церковному календарі вказано, що сьогодні, 1 квітня, – 4-я седмиця Великого посту, Хрестопоклонна.

 

Якщо в цей день тепла погода, то на сприяння дорідним врожаям. До цього дня мали зійти останні сніги, тому спостерігали: якщо вода стікає шумливо, то повинні бути густі трави, якщо тихо – кволі. Народна примовка стверджує: «Як Хризант погідний, то буде рік дорідний».

Нині 26-ий місячний день. В енергетичному плані не дуже легкий, адже за декілька днів обновиться місяць. Резерви організму на межі, біоритми уповільнюються, ми стаємо дуже вразливими і реагуємо на будь-які зовнішні подразники. В ці дні бажане табу на алкоголь, секс, важку м’ясну їжу. 26-ий місячний день якнайкраще підходить для постування. Але не забуваймо, що справжній піст завжди супроводжується молитвою. Так само як і молитва нерозривно пов’язана з аскезою, певного роду обмеженням. Від хірургічного втручання в ці дні теж краще утриматись (особливо чоловікам). Уникайте суєти і поспіху в будь-чому. Снаги та натхнення!

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1931 році: – 8,7, а найтеплішим у 2016 – +20,3.

Народні прикмети й традиції:

 

  • Теплий і ясний день – сухе і вітряне літо;
  • Дощ на Дарину – прикмета того, що влітку посухи не буде;
  • Залежаний сніг – гниле літо, урожай буде поганим;
  • Талі води дзюрчать 1 квітня – буде хороший укіс трави;
  • Верба зацвіла 1 квітня – вулики пора відкривати.

Що не можна робити сьогодні: 

  • У цей день заборонено влаштовувати гучні застілля, розважатися і зловживати алкоголем;
  • Також не варто готувати гарячі страви (все слід зробити заздалегідь);
  • Не можна сваритися і відмовляти в проханнях.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here