Нацбанк створив пам’ятні монети про Томос

0
219

Національний банк створив пам’ятні монети з нагоди надання Томосу про автокефалію Православної церкви України. Про це йдеться на офіційному сайті Національного банку України.

В обіг ці пам’ятні монети буде введено 25 березня 2019 року.

Пам’ятні монети з нагоди надання Томосу про автокефалію Православної церкви України

Національний банк створив пам’ятні монети з нагоди надання Томосу про автокефалію Православної церкви України. Їх відкарбував український Монетний двір.Монети продовжують серію “Духовні скарби України”Томос, текст якого ухвалено архієрейським синодом Вселенського патріархату, офіційно затверджує канонічний автокефальний статус Православної церкви України як однієї з 15 помісних православних церков.У обіг ці пам’ятні монети будуть уведені вже завтра – 25 березня 2019 року.

Posted by Національний банк України on Sunday, March 24, 2019

Їх відкарбував український Монетний двір.

Монети продовжують серію Духовні скарби України.

На аверсі монети розміщено: угорі півколом напис: Від хрещення до Томосу. Тисячолітній шлях української церкви; внизу: малий Державний Герб України та написи Україна/100/гривень; у центрі на дзеркальному тлі абрису собору Святого Георгія у Стамбулі – бані Софійського собору в Києві, по обидва боки від центрального куполу – роки 988 та 2019.

На реверсі монети на дзеркальному тлі зображено Вселенського Патріарха Варфоломія, який підписує Томос; розміщено написи: «Благословляємо та проголошуємо Православну Церкву в Україні Автокефальною» (півколом угорі) та Вселенський Патріарх Варфоломій (унизу).

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here