У нововолинських школах відбулось свято рідної мови

0
1032

Словесність – початок усіх наук. Вона джерело, звідки починається струмок, який ширшає, набирає сили і розливається могутньою рікою.

Колективи закладів освіти Нововолинська не стоять осторонь цієї важливої місії, педагоги активно залучають учнів до вивчення рідної мови та спілкування нею, поширення її кращих надбань серед однолітків. За недовгий час свого існування свято рідної мови, яке відзначають 21 лютого,вже стало традиційним, адже це один із тих днів, коли кожен має змогу відчути себе частиною свого великого народу. Тож у закладах загальної середньої освіти Нововолинська пройшли різноманітні заходи, які дали змогу відчути, хто ми і «..чиї ми діти…». Про це повідомиляє прес-служба міської ради, посилаючись на міський методичний кабінет.

Учні співали про мову, читали вірші, розповідали кумедні мовознавчі гуморески, проводили мовні перерви, інформаційні хвилинки, мовознавчі квести, флешмеби, акцентували увагу на складних випадках наголошування слів, навіть танцювали під мовознавчий реп.

Педагоги ЗОШ №5 запросили учителів української мови і літератури міста на своє урочисте свято з нагоди такого визначного дня. На дійстві школярі дарували присутнім власні позитивні емоції, розповідали про любов до мови, згадали про захоплення рідним словом визначних людей, про здобутки українських вчених, про значення мови для предків, сучасників та нащадків, презентували захопливі вірші та пісні. Урочистий захід викликав уприсутніх педагогів, учнів гарний настрій і розуміння того, що, як казав І.Франко,«Мова росте елементарно, разом з душею народу».

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here