За останній тиждень на кір захворіло 79 волинян

0
301

Захворюваність на кір в Україні невпинно зростає. За оперативними даними  Центру громадського здоров’я МОЗ  України за дев’ять місяців 2018 р., порівняно з аналогічним періодом минулого року, захворюваність в Україні зросла у 17 разів. Найвищі показники захворюваності та смертності від кору фіксують у тих областях, де найменше вакцинованих дітей і дорослих.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр.

27 жовтня 2018 року зафіксовано ще один летальний випадок від кору у  Мукачівському районі. Помер 12 річний учень, котрий  не був вакцинований. Всього з початку року від ускладнень кору померло п’ятнадцять людей: одинадцять  дітей і четверо дорослих.

В області також загострилась епідемічна ситуація із захворюваністю на кір. Щотижнево реєструються нові випадки, більшість із котрих серед дітей навчально-виховних закладів.

За останній тиждень захворіло 79 мешканців Волині, що у 2,2 рази більше ніж попереднього тижня, коли було зафіксовано звернення 35 осіб з цією хворобою.

За оперативними даними у 2018 році на Волині на кір захворіло 1550 осіб, що перевищує середній показник по Україні майже у 2 рази.  Діти до 17 років становлять 70%. Найбільш  ураженою є вікова група від 1 до 9 років.

Зареєстровано 72 спалахи кору.  70% із загальної кількості захворілих не були щеплені проти кору або щеплені з порушенням календаря.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here