Бійці шахтарського міста взяли участь у змаганнях у Володимирі-Волинському

0
523

Віднедавна в нашому календарі з’явилося ще одне  свято – День бійця територіальної оборони. На Волині заходи відбулися 6 жовтня 2018 року на стрільбищі військової частини у місті Володимир-Волинський. У них взяв участь голова Волинської обласної державної адміністрації Олександр Савченко.

Про це йдеться на сайті міської ради.

На полігон прибули команди на чолі з головами райдержадміністрацій та районними й міськими військовими комісарами підрозділів територіальної оборони  міст  і районів області. Нововолинськ представляли міський голова Віктор Сапожніков та п’ятеро бійців територіальної оборони Нововолинського об’єднаного районного військового комісаріату.

Програма заходів включала офіційну вітальну частину, змагання з вогневої підготовки, солдатський куліш, виступи аматорських художніх колективів та визначення кращих команд.

Військовий комісар обласного військового комісаріату Роман Кулик повідомив історію становлення тероборони нашого краю. Зокрема, він зазначив, що історія свята  була започаткована на Київщині минулого року. Саме там, будучи тоді ще першим заступником голови Київської ОДА, голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко організував подібний захід.

Олександр Ілліч поділився спогадами та розповів про завдання й виклики сьогодення.

-Сьогоднішній день – це, у першу чергу, популяризація нашого корпусу. В перспективі ми повинні залучати ентузіастів. Тому я радий, що мав відношення  до відзначення цього дня і    сьогодні знову це організував.  Але в перспективі це повинно подобатись усім. Запрошую вас стати у стрій і дбати про Україну, – сказав голова Волинської ОДА.

Згодом присутні приступили до виконання завдань з вогневої підготовки. Представники команд почергово вправлялись у стрільбі зі зброї, а саме АКМ-74 (автомат Калашникова), кулемета Калашникова та пістолета Макарова.

За результатами змагань були визначені переможці.Бійці територіальної оборони Нововолинського об’єднаного районного військового комісаріату посіли четверте місце.

Усім  командам – учасникам подякували за внесок в оборону держави.

Опісля ж присутні мали змогу послухати пісень у виконанні аматорських колективів Володимир-Волинського району.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here