Нововолинські депутати ухвалили звернення до вищого керівництва держави про підтримку шахтарів

0
610

Депутати Нововолинської міської ради ухвалили звернення Президенту України Петру Порошенку, голові Верховної ради Андрію Парубію та Прем’єр-міністру Володимиру Гройсману про підтримку вугільної галузі на Волині.

Міський голова Віктор Сапожніков наголосив, що добудова і запуск шахти 10 «Нововолинська», по суті єдиної шахти в Україні, що будується вже 29 років, знову ставиться під загрозу. Адже в проекті Закону про Державний бюджет на 2019 рік Урядом заплановано лише 25 мільйонів гривень, при мінімально необхідних 55 мільйонів.

«Цих 25 мільйонів вистачить лише на півроку зарплати шахтарям і на утримання копальні у безаварійному стані. Про її добудову взагалі не йдеться. А ця шахта, до речі, знаходиться на стадії 70% готовності введення в експлуатацію», – зазначив Віктор Сапожніков.

За його словами, зараз критична ситуація склалася і на шахті №9 «Нововолинська», яка знаходиться у складі ДП «Волиньвугілля».

Нагадаємо, гірники майже 2 тижні страйкували. Вони вимагали невідкладного погашення заборгованості по виплаті заробітної плати, відміни міністерського рішення по переведенню копальні до 3-ї категорії шахт, що підлягають реструктуризації, а також відвантаження та продаж видобутого шахтою вугілля.

«Ми не можемо лишитись осторонь цієї ситуації і закликаємо Вас зберегти вуглевидобувну галузь на Волині, підтримавши діючі шахту №9 «Нововолинська», шахту «Бужанська» та вирішити питання належного фінансування добудови шахти 10 «Нововолинська». Під питанням лишається і можливість працевлаштування тисячі жителів Нововолинська та навколишніх сіл», – йдеться у тексті звернення.

Віктор Сапожніков закликав депутатів підтримати звернення, адже проблеми нововолинських шахт потребують першочергового вирішення на відповідному загальнодержавному рівні, як законодавчої так і виконавчої влади.

Опісля, депутати міськради підтримали це звернення одноголосно.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here