Цьогоріч на Володимирщині на рушничок щастя стало лише 29 пар

0
484

За півроку у Володимир-Волинському районі на рушничок щастя стало лише 29 пар. Про це повідомила начальник Володимир-Волинського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції Тетяна Юхимюк, – йдеться на сайті Володимир-Волинської РДА.

Відтак, начальник відділу зазначила, що за цей час по Володимир-Волинському району складено 379 актових записів, із яких 104 про народження, 29 – про шлюб, 5 про розірвання шлюбу, 6 щодо зміни імені та 235 – про смерть.

Роз’яснила Тетяна Іванівна й ряд вимог чинного законодавства, яким керуються у своїй роботі. Зокрема, відповідно до ст. 114 Сімейного кодексу України, батьки зобов’язані невідкладно, але не пізніше 1 місяця від дня народження дитини зареєструвати її народження в державному органі реєстрації актів цивільного стану. Невиконання цього обов’язку є підставою для покладання на них відповідальності, встановленої законом (накладення штрафу в розмірі від 1 до 3 неоподаткованих мінімумів доходів громадян). Таких протоколів зазвітний період було складено 3.

Акцентувала увагу Тетяна Юхимюк і на процедуру реєстрації шлюбів.

Згідно пункту 1 глави 2 розділу ІІІ Правил державної реєстрації шлюбу жінкою та чоловіком особисто подається заява про державну реєстрацію актів цивільного стану за їх вибором. Проводиться реєстрація шлюбу після закінчення одного місяця з дня подання нареченими заяви. У виняткових випадках цей строк може бути скорочений керівником відділу ДРАЦСу на підставі спільної зачви наречених та документів, які підтверджують наявність поважних причин для його скорочення. За 6 місяців цього року термін скорочено чотирьом парам“, – зазначила Тетяна Юхимюк.

На завершення доповідач зазначила, що попереду їх відділ чекає реорганізація – злиття районного та міського у один міськрайонний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції.

Нагадаємо, за місяць у Володимирі-Волинському 9 пар взяло «шлюб за добу»

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here