На Волині хочуть створити ще 70 ОТГ

0
811

Відповідно до перспективного плану формування територій громад на Волині передбачено існування 70 об’єднаних територіальних громад.

Про це йшлося під час постійної комісії Волинської облради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю та корупцією сьогодні, 25 червня, – повідомляють Волинські новини.

Заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук розповів, що надійшли ініціативні звернення від органів місцевого самоврядування про визначення громад, які знаходяться поза межами уже створених ОТГ, про приєднання їх до тих чи інших об’єднаних громад.

«Йдеться про 100-відсоткове охоплення області громадами, щоби в нас на карті не залишалося білих плям. Ми доопрацювали перспективний план. Так, деякі громади так і не визначилися з тим, до яких громад вони хочуть увійти. Тому ми визначалися з системою громад у випадку, коли до нас зверталися з ініціативою знизу, і тоді, коли населені пункти знаходяться поза межами громад», – зазначив Сергій Кошарук.

За його словами, згідно зі змінами, внесеними до перспективного плану, передбачено створення Марʼянівської ОТГ (Горохівський район) та Гіркополонківської ОТГ (Луцький район). Окрім того, проект рішення змін до перспективного плану містить низку уточнень щодо від’єднання та подальшого включення окремих населених пунктів до тих чи інших громад області.

Також у подальшому мова – про приєднання до міст обласного значення навколишніх сіл. Наприклад, до складу Луцької міської ОТГ має увійти Прилуцька сільська рада Ківерцівського району, до складу Ковельської міської ОТГ – Зеленська та Білинська сільради Ковельського району, до складу Нововолинської міської ОТГ – Грядівська та Грибовицька сільради Іваничівського району.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here