Цьогоріч волинянам відшкодували 250 мільйонів гривень ПДВ

0
537

Протягом січня-травня 2018 року на рахунки волинських суб’єктів господарювання відшкодували 249,6 мільйона гривень податку на додану вартість. Це на 74 мільйони гривень перевищує відповідний показник минулого року. У січні-травні 2017 року платникам повернули 175,6 мільйона гривень бюджетного відшкодування. Про це повідомляє прес-служба Головного управління ДФС у Волинській області.

У межах 90% заявлених до відшкодування сум волинські платники отримують за результатами камеральних перевірок. І лише щодо 4–5 суб’єктів господарювання щомісяця планують документальні перевірки з тим, щоб підтвердити обгрунтованість заявлених до відшкодування сум податку на додану вартість.

«Динаміка зростання відшкодованих сум податку на додану вартість волинським суб’єктам господарювання зберігається вже кілька років. Завдяки тому, що ДФС системно працює над тим, щоб усунути будь-які і можливості для зловживань з ПДВ, процес бюджетного відшкодування максимально прозорий та своєчасний», – наголошує начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Керівник волинських фіскалів підкреслила, що своєчасне повернення податку на додану вартість поруч зі зростанням надходжень до бюджету є прямим результатом перекриття схем з мінімізації податків, зокрема завдяки ефективній роботі Системи моніторингу оцінки ризиків.

Нагадаємо, що в ДФС значну увагу приділяють переведенню всіх процесів між платниками податків та працівниками служби в режим онлайн, що унеможливлює вплив корупційних складових, зокрема на процес бюджетного відшкодування ПДВ.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here