“Пан Курчак” розібрав котел для спалювання тваринних решток і запустив очисні

0
1232

Постійна депутатська комісія із контролю за дотриманням екологічних норм та діяльністю підприємств у Нововолинську домоглася, аби котел для спалювання тваринних решток (пір’я і тельбухів) на території забійного цеху «Пана Курчака» в районі колишньої шахти №2 припинив роботу.

Нагадаємо, дозволи на діяльність утилізатора підприємство намагалося отримати чотири рази, проте щоразу зауваження мешканців і перевірки комісії зупиняли процес. Згодом «Пан Курчак» повідомив, що відмовився від наміру запустити котел і закриває проект. Сьогодні стало відомо, що установку розібрали.


Голова депутатської комісії Віктор Марчак повідомив, що підприємство також запустило очисні споруди. Закупили коагулянти – препарати для згортання крові, котра міститься у відходах виробництва, що потрапляють на міські очисні споруди.

Раніше повідомляли про те, що концентрація шкідливих відходів значно перевищує норму, і «Пан Курчак» був неодноразово оштрафований за порушення вимог екологічної безпеки.
Також Віктор Марчак повідомив, що на останньому засіданні комісії було направлено запити на десяток підприємств міста, серед яких «Хан- Електробау Україна», обидва ливарних заводи, ОЖК, «Кроноспан», асфальтний завод. Усі ці підприємства найближчим часом повинні надати депутатам дозвільну документацію на здійснення викидів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here