На черговій сесії Нововолинської міської ради депутати ухвалили 44 питання

0
1065

У Нововолинську не вистачає двірників. Над чистотою міста щоденно трудиться 25 працівників комунального господарства ЖКО, однак їх необхідно 47. Про це стало відомо сьогодні, 16 травня, під час 23 сесії міської ради.

Пленарне засідання розпочалося з розгляду питання про роботу Виробничого управління комунального господарства щодо санітарної очистки, благоустрою, освітлення території м. Нововолинська та селища Благодатного.

Директор ВУКГ Артем Жигалюк прозвітував про виконану роботу. Зокрема, розповів про зовнішнє освітлення, прибирання вуличної мережі, озеленення, проведення благоустрою в місті, утримання міського озера, санітарне очищення міста, проведені заходи щодо профілактичної дезінфекції, утримання доріг, господарську діяльність підприємства. У своїй доповіді комунальник не оминув і основних проблем господарства міста.

За його словами, молодь не хоче працювати в ЖКО. Більша половина працівників – пенсіонери. На думку Артема Жигалюка, основна причина незадовільної кадрової політики – мала зарплата.

Ще одна проблема – оновлення автопарку підприємства. Зношеність спецавтомобілів складає 72%. Технічний стан недостатній для забезпечення якісного виконання робіт з вивезення сміття. Тому, необхідно придбати 3 сміттєвози, також підприємству зараз потрібні АС-бочка та екскаватор.

«На балансі підприємства знаходиться 4 світлофорних об’єкти, два з них морально застарілі, часто ламаються і потребують заміни вузлів. Ще одна проблема – це перехід на сучасне освітлення, яке потребує придбання світлодіодних ламп. Хоча ми стараємося наводити лад в місті своїми силами. Зокрема, встановили світлодіодні світильники на 19 пішохідних переходах, однак цього не достатньо. Також за 2015-2017 роки силами наших спеціалістів замінено 79 паркових світильників, встановлено 75 нових ілюмінацій в місті. Чимало зроблено і в питанні озеленення міста. По скверах і вулицях міста висаджено 220 дерев, 128 декоративних кущів та 596 кущів троянд. Тут великою проблемою залишається постійна крадіжка розсади», – зазначив Артем Жигалюк.

Не менш важливе питання, яке зараз турбує нововолинців – бродячі собаки, які нападають на людей.

Артем Жигалюк запевнив, що цю проблему намагається вирішити. Однак, не все входить в його компетенцію. Тому співпрацюють з КП «Ласка», працівники якого раз в місяць приїжджають і відловлюють безпритульних тварин. Опісля обстежують їх і знову випускають на вулиці міста, оскільки притулку для тварин в місті поки немає.

Також на сесії депутати міської ради розглянули і ухвалили 44 питання, які були винесенні на порядок денний.

Практично без обговорень обранці внесли зміни до бюджету 2018 року. Вони, зокрема, розподілили субвенційні кошти, які надійшли з державного та обласного бюджетів.

Серед прийнятих рішень і чимало господарських та земельних. Зокрема, депутати підтримали ремонт повітряних ліній електромереж в місті, розгляд заяв громадян на приватизацію та оренду земельних ділянок, надання дозволу на розробку документації з землеустрою та продаж земельних ділянок несільськогосподарського призначення.

Депутати міськради підтримали звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія, щодо надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні та прийняли звернення до Голови Верховної Ради України Андрія Парубія та Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Також депутати міськради затвердили ліквідаційний баланс Молодіжно-розважального центру «Україна» та визначили перелік об’єктів комунальної власності міста, який підлягає приватизації у 2018 році.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here