Берімо приклад: небайдужі волиняни рятують від холоду і голоду лелек

0
626

З настанням теплих днів одним з перших з вирію повертаються лелеки. Цього року вони потрапили у хитру пастку зими: після кількох днів справжнього весняного тепла раптом повернулися тривалі і сильні морози. І лелеки, які масово повернулися в Україну, зокрема і на Волинь, опинилися на межі виживання: сніговий покрив не дозволяє знайти поживу, до того ж їм дошкуляє холод.

Волиняни, які здавна шанували цих птахів, адже у народній уяві вони є символом любові до батьків, а, відтак — символом сімейного благополуччя та любові до рідної землі, взялися їх рятувати.

Так, військовослужбовці Луцького прикордонного загону виявили поблизу села Бережці Любомльського району на берегах річки Ягодинки понад півсотні лелек. Про свою знахідку вони повідомили Любомльську районну організацію УТМР, – пише Кордон.

«Нещодавно з нашими активістами зв’язалися прикордонники й повідомили, що біля села Бережці на берегах річки Ягодинки виявлено близько 50-70 лелек, які, очевидно, страждають від голоду і холоду. Тут же було вирішено запастися продуктами і підгодувати птахів», – розповідає голова Любомльської районної організації УТМР Олександр Мікульський.

Члени цієї організації одразу ж взялися за порятунок птахів. Вони придбали для лелек продукти, у тому числі рибу.

До доброї справи також долучилися місцевий підприємець Віктор Козел та дирекція супермаркету «Наш край».

Неподалік від тимчасової стоянки птахів активісти розчистили сніг і висипали для них корм. Щоправда, птахи спершу не наважувалися підходити на це місце, боячись людей. Втім, члени товариства мисливців і рибалок впевнені, що голод таки приведе лелек до поживи.

За лелеками, доки не зійде сніговий покрив, й надалі спостерігатимуть і підгодовуватимуть члени УТМР, екологи і мисливствознавці. Якщо ж виявлятимуть ослаблених і кволих — будуть підбирати і виходжувати вдома.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here