У Нововолинській лікарні зросла вартість профоглядів

0
925

Нововолинці масово не проходять профілактичних медичних оглядів. Так, їх кількість знизилася аж на 43 відсотки. Особливо обстеженнями нехтують продавці міського ринку, працівники закладів громадського харчування та шахтарі. Кількість працівників відділення профоглядів змушені скорочувати, а вартість послуг піднімати. Може дійти і до того, що його взагалі закриють. Та це не найстрашніше. Варто лишень задуматися, чи знаємо ми, з яких рук купуємо продукти для себе і своїх родин, хто готує подає до столу страви у кафе?

Про це йшлося на черговому засіданні виконавчого комітету Нововолинської міської ради.

Як зазначив Віктор Мороз, нововолинці не надто переймаються своїм здоров’ям і профілактичними оглядами нехтують. Їх кількість скоротилася аж на 43 відсотки. Якщо у 2013-му медогляди пройшли 10 тисяч осіб, то в 2017-му – лише 6700. Відповідно, скорочується і штат працівників відділення: від 25 до 15 медиків. За словами головного лікаря, якщо тенденція буде такою і надалі, відділення профоглядів під загрозою закриття.

Міський голова Віктор Сапожніков зауважив – ситуація цілком прогнозована, адже належного контролю, чи хоча б нагляду служб, немає, санстанцію практично ліквідували. А через дефіцит робочої сили підприємства беруть на роботу усіх, хто виявляє бажання, не вимагаючи від працівників жодних гарантій.

Як повідомив головний лікар Нововолинської центральної міської лікарні Віктор Мороз, медустанова змушена піймати ціни на послуги медоглядів. Йдеться про ті, котрі проходять мешканці міста для отримання дозволу на зброю, право керування транспортними засобами, попередній огляд на шахти і промислові підприємства та інші заклади й установи. Вартість послуг, що їх надає госпрозрахункове відділення профілактичних оглядів, зростає від 13 до 20 відсотків, залежно від виду. Зумовлена зміна вартості медоглядів зростанням мінімальної заробітної плати та здорожчанням комунальних послуг.

У порівнянні з іншими містами, як зауважив головний медик міста, у Нововолинську тарифи будуть однаково нижчими. Скажімо, щодо медогляду для отримання права керувати автомобілем, у Червонограді ця послуга вартує 293 гривні, Ковелі – 250, у Нововолинську – 216 гривень.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here