У Нововолинську вже вдвадцяте провели фестиваль-конкурс з ритмічної гімнастики

0
2123

Вчергове у Новолинську відбулося свято краси і грації – фестиваль-конкурс з ритмічної гімнастики. Як зазначають організатори, а це відділ у справах молоді та спорту міськвиконкому, цьогоріч змагання відбуваються вже вдвадцяте.

Сьогодні у дитячій юнацькій спортивній школі Нововолинської міської ради зібралися учасники конкурсу, а це – 9 команд з навчальних закладів міста, вболівальники: друзі, батьки, однокласники, а також організатори, і, звичайно, суді.

В очах конкурсантів – хвилювання і водночас надія на перемогу. А очі рідних і друзів, навпаки, світяться вірою і впевненістю, що в учасників, яких вони підтримують, все вийде якнайкраще, а ще гордістю, що у них, такі талановиті діти.

Відкрилися змагання парадом учасниць. Кожна команда вирізнялася серед інших яскравими та оригінальними костюмами.

Пролунав гімн України. А потім учасників і гостей конкурсу привітав перший заступник міського голови Андрій Сторонський.

«Я дуже радий, що сьогодні тут зібралось так багато не лише учасників, а й уболівальників, адже учасникам зараз дуже потрібна підтримка. Приємно, що аеробіка в нашому місті стає з кожним роком популярнішою і кількість дітей, які нею займаються зростає. Міська рада підтримує спорт і прагне аби спортивних здобутків у нововолинців ставало більше. Саме тому минулого року ми реконструювали легкоатлетичний зал у дитячо-юнацькій спортивній школі, а також відкрили новий спортивний майданчик СОКу «Шахтар», біля міського стадіону. На цьому міська влада не зупиниться, ми і надалі будемо розбудовувати спортивну інфраструктуру в нашому місті», – запевнив він.

А далі розпочалося найцікавіше… змагання.

Школярі змагалися у двох номінаціях – діти і дорослі.

Першими продемонструвати свої здібності отримали можливість учасники молодшої групи у номінації діти. За перемогу змагалися команди ЗОШ №7, ЗОШ №4, ЗОШ №6 та гімназії.

У номінації дорослі претендентами на перемогу були команди ЗОШ №3, ЗОШ №1, ЗОШ №5, ЗОШ №2 та ліцей.

Гнучкі та енергійні учасники змагань продемонстрували усю красу мистецтва спортивного танцю, а їхні кольорові і яскраві костюми дарували ще більше позитивних емоцій.

Під час виступу кожен з учасників доклав максимум зусиль, щоб представити свій навчальний заклад на найвищому рівні.

Тож членам журі обрати кращого з кращих було не легко.

До речі, суддями конкурсу були – методист, тренер-викладач спортивної аеробіки ДЮСШ Тетяна Пузанкова, заступник директора з навчально-виховної роботи ДЮСШ Галина Мартинова та головний спеціаліст відділу у справах сім’ї та молоді міськвиконкому Надія Дячук.

«Основними критеріями, за якими ми обирали переможця – це пластичність і гнучкість, чіткість і синхроність рухів, акробатичні елементи, артистизм і хореграфія», – розповіла головний суддя конкурсу Тетяна Пузанкова.

Звичайно, усі учасники прагнули перемогти, однак, перш за все, вони отримували задоволення і радість від можливості продемонструвати свої вміння.

«Це корисно для здоров’я. Плюс це нові вправи і навантаження. Мені це подобається. Я люблю спорт. Три роки займалась легкою атлетикою, а коли перейшла в ліцей, то мене запросили в команду з аеробіки. І я із задоволенням погодилася» – розповіла учениця ліцею Катя Лисиця.

«Мені подобається виступати. Ритмічна гімнастика – це цікаво, це краса і грація, це спорт і здоров’я. Я не вперше приймаю участь в таких змаганнях, але дуже хочеться спробувати свої сили на більш масштабніших змаганнях», – зізналась учениця гімназії Юля Нестирович.

«Ритмічна гімнастика – це класно, модно і динамічно», – зазначила учениця ЗОШ №1 Надія Голубкова.

До речі, серед учасників конкурсу, був лише один хлопчик, всі інші – дівчатка. Це Влад Винарський, учень ліцею.

«Я з дитинства займався бальними танцями. А потім вирішив спробувати себе і в аеробіці. Мені це подобається», – зауважив юнак.

І хоч старались усі учасники, але все ж, переможцями у номінації «Діти» стала команда з гімназії. Друге місце здобула ЗОШ №6, а третє місце виборола ЗОШ №7.

У номінації «Дорослі» перемога за командою ЗОШ №3. Друге місце дісталось ЗОШ №5, а третє – ліцею.

Усі учасники турніру нагороджені грамотами та солодкими призами, а переможчі отримали ще й подарунки від організаторів конкурсу.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here