Порадник: як врятувати зіпсовану страву

0
22912

Іноді, навіть найдосвідченіша господиня може припуститись помилки під час приготування страви. Але опускати руки не варто,адже для того, щоб “реанімувати” зіпсований кулінарний витвір, досить знати декілька простих секретів.

Якщо страва пересолена

Пересолені м’ясо чи рибу можна врятувати за допомогою сметанкового або томатного соусу, який вбере невелику кількість солі, або ж приготувати гарнір, що у поєднанні із пересоленим продуктом вийде у міру солоним.

Щоб виправити пересолені гриби, замочіть їх у воді із декількома краплями лимонного соку – тоді більша частина солі нейтралізується. Окрім того, можна додати трохи сметани, борошна, картопляного пюре або рису. Додавати прісні гриби не варто, адже вони не вберуть зайву сіль і страва вийде “строкатою”.

Пересолені овочі можна реанімувати, протушкувавши їх у сметані, вершках чи соусі на основі борошна. У пересолене картопляне пюре можна додати яйця, а у рагу — свіжі помідори.

У пересолений суп можна додати трохи картоплі, будь-які овочі, локшину або якусь крупу, наприклад, рис, які вберуть у себе зайву сіль. Якщо суп і без того густий, опустіть у нього трохи рису або картоплі у марлевому мішечку, а коли солі стане менше, заберіть його. Виправити пересолений бульйон та зберегти його прозорий вигляд допоможе дрібка цукру.

І, до речі, завжди дієвим та універсальним способом врятувати будь-яку пересолену страву є збільшення її об’єму за допомогою додаткової порції або додатковим продуктам.

Якщо страва переперчена

У цій ситуації головне – не пінікувати! Усе можна виправити.
Нейтралізувати гостроту можна за допомогою лимонного соку або оцту. Також, як варіант, рятівниками можуть легко стати подрібнені помідори, оскільки володіють властивістю вбирати зайву гостроту.

Якщо страва надто суха

Якщо у процесі приготування м’ясо або риба втратили свою соковитість, то можна виправити страву за рахунок тушкування їх у вершковому, сметанному або томатному соусах. Вони допоможуть пом’якшити підсушені продукти. Пересушену випічку можна загорнути на декілька хвилин у вологий рушник або намазати сиропом або кремом.

Якщо пиріг прилип до дна форми для запікання

Потрібно повністю остудити пиріг і помістити форму в теплу воду, щоб вона прикривала половину. Слід ненадовго залишити в ній, а потім з легкістю вийняти.

Якщо зелень почала в’янути

Зелень все-таки почала в’янути? Тоді її варто ненадовго занурити в крижану воду, а потім розкласти на паперових рушниках. Листя помітно посвіжіють.

Якщо розтоплений шоколад загус

Слід додати до нього трохи рослинного масла і перемішати. Цей лайфхак повинен допомогти.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here