У віртуальну реальність додали справжніх людей

0
930
Скоро ми всі там опинимося

Стартап Imverse показав систему, яка дозволяє додавати в віртуальну реальність справжні об’єкти. З її допомогою користувач може побачити у віртуальному просторі себе та інших людей, а також взаємодіяти з ними, наприклад, привітатися за руку, повідомляє видання TechCrunch.

Сучасні шоломи віртуальної реальності вже вміють створювати досить реалістичне зображення з мінімальними затримками. Але у сфері віртуальності поки не вирішена одна з основних проблем — взаємодія з реальними об’єктами. Прототипи систем для такої взаємодії вже є, але в основному їх розробники концентруються на тактильних відчуттях. Наприклад, вже існує VR-рукавичка з гаптической віддачею і система електростимуляції м’язів, що дозволяє відчувати розміри і масу реальних об’єктів.

Інженери з швейцарського стартапу Imverse продемонстрували на кінофестивалі “Санденс” роботу системи, що дозволяє переносити тривимірні зображення реальних людей у віртуальну реальність. Розробники не розкривають технічних подробиць системи, але на демонстраційному відео можна побачити, що руху захоплюються декількома камерами глибини Microsoft Kinect, розташованими з різних боків.

Оцініть можливості цієї технології:

 

Цікаво, що, на відміну від інших розробок, в ній відображається не віртуальний аватар, а модель, заснована на реальному зображенні тіла і одягу. Користувач може побачити реалістичну модель свого тіла і інших людей в полі зору камери. Розробники показали, що з її допомогою можна побачити співрозмовника і навіть привітатися з ним за руку:

  “Знай.uа

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here