Медики знайшли продукт, який рятує від старечого маразму

0
748
Цей спосіб доступний кожному

Ролики приватних пенсійних фондів представляють нам старість , як період безтурботного і розміреного проведення часу. Однак, на практиці багато хто з нас стикалися з тим, що людина раптово відірвана від роботи і звичних соціальних зв’язків, починає швидко втрачати зв’язок з реальністю. Спілкування і увага близьких можуть зупинити цей процес, але як з’ясували вчені, виправити ситуацію може ще і правильне харчування. Як повідомляють російські ЗМІ, регулярне вживання листових овочів дозволяє підтримувати мозок у необхідному тонусі.

Зелені листові овочі на зразок шпинату, капусти і салату повинні обов’язково бути присутніми в тарілці людини. Якщо їсти їх кожен день, то вдасться уповільнити старіння мозку людини і запобігти деменції. Про це кажуть співробітники Університету Раш, які досліджували стан мозку літніх людей. У загальному підрахунку до роботи залучили 960 осіб (на момент початку дослідження середній вік становив 81 рік).

 

Добровольців поділяли на групи в залежності від частоти споживання зелених листових овочів. Протягом 10 років відстежувалася динаміка стану людей за рахунок проведення тестів на когнітивні здібності. Отже, люди, які майже не споживали зелені листові овочі, за 10 років продемонстрували більше зниження когнітивних здібностей, ніж люди, активно споживали овочі. Різниця між представниками цих двох груп була порівнянна з 11 роками старіння мозку.

Знай.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here