У МОЗ вперше за 18 років змінили норми харчування для українців

0
429

В Україні набув чинності указ Міністерства охорони здоров’я, який вперше за 18 років змінив норми харчування. Про це повідомляє прес-служба головного управління Держпродспоживслужби в Києві. Згідноз указом, калорійність харчування дітям і підліткам знизили за добу на 15% у середньому.

Дітям радять їсти менше солодкого (швидких вуглеводів), щодо підлітків МОЗ радить вживати більше білків (м’яса) і менше жирів (особливо сала й масла), а також менше вуглеводів – це каші, хліб, солодощі.

Також дорослому населенню відомство рекомендує знизити вживання вуглеводів на добу (знизили на 50 грам), а білків (збільшили на 12 грам) і жирів (збільшили на 15 грам) навпаки збільшити.

При цьому всі рекомендації надано в залежності від групи фізичної активності, всього їх 4, а також для різних вікових груп (18-29, 30-39, 40-59, 60-74, 75 і старше)

“МОЗ пояснює такі зміни тим, що нові норми більш збалансовані й корисні для здоров’я. Зниження калорійності раціону дітей відомство пояснює тим, що старі норми харчування застаріли і були завищеними щодо вживання вуглеводів. Що провокувало у дітей надмірну вагу й ожиріння. Підліткам же рекомендується вживати більше білкової їжі для кращого зростання і нарощування м’язової маси”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що у червні військово-морські сили Збройних сил України розпочали перехід на систему харчування за стандартами НАТО.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here