Тисячі інтернет-користувачів разом викупили замок XIII століття

0
456
Тисячі інтернет-користувачів разом викупили замок XIII століття (ВІДЕО)

Небайдужі користувачі Мережі об’єднались заради однієї мети – купити замок Мот-Шанденьє, що у Франції. Місія виявилась їм під силу. Так, зібрати необхідну суму вдалось за короткий термін.

Новину передає «Преса України».

Сьогодні, 5 грудня, стало відомо, що 6500  інтернет-користувачів зібрали 500 000 євро. Ці гроші вони залучать для покупки замку Мот-Шанденьє, що неподалік французького міста Ле Труа-Мутьє, в департаменті В’єнана.

Мета покупки замку, побудованого ще в XIII столітті, зберегти його від руйнування. Вклавши щонайменше 51 євро, або ж 61 долар кожен, інтернет-спільноті вдасться реалізувати благородну місію.

Наразі кожен з 6500 учасників офіційно є співвласником компанії Mothe Chandeniers. Варто зазначити, що унікальний замок Мот-Шанденьє з кожним днем все більше перетворюється на руїни. Він двічі ставав англійською власністю і двічі був повернений під крило Франції.

Під час французької революції замок знищили. На початку XIX століття багатий купець вирішив відновити його. Після кардинального ремонту та відродження виноградників на території замку купець передав його Наполеону III у 1870 році.

У 1980-х роках ліс, що оточував замок та землю, був проданий французькому банку, який, в свою чергу, продавав територію частинами. Сьогодні маєток очікує визнання як «історичного пам’ятника», який має бути захищений державою. Однак французька влада заявила, що це «не її справа».

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here