У Фінляндії з’явилась посада інтернет-поліцейського

0
358

У столиці Фінляндії започаткувати нову посаду – інтернет-поліцейський. Його обов’язки – боротьба з фейковими новинами та провокаційними повідомленнями. Про це повідомляє фінська державна телерадіокомпанія “Yle”. Першим мережевим поліцейським призначили старшого інспектора поліції Хельсінкі Теему Хокканен (Teemu Hokkanen). За його словами, “робота мережевого поліцейського полягає в тому ж, що і робота звичайного поліцейського — підтримці правопорядку. Єдина відмінність — сферою діяльності поліцейського є не реальний світ, а інтернет”.

Поліцейський також займатиметься оперативним оповіщенням суспільства та ЗМІ про події, що відбуваються в інтернеті, спростуванням чуток та хибних новин. Зокрема, він буде заспокоювати учасників дискусій, які виникають в соціальних мережах.

“Якщо станеться щось, що може зацікавити суспільство або ЗМІ, то необхідно буде повідомляти про це якомога швидше”, — каже Теему Хокканен.

Поліція Хельсінкі активно використовує мережу інтернет у своїй роботі. А отже, так вони знаходитимуться ближче до людей. Наразі поліція присутня в більшості соціальних мереж — “Twitter”, “Facebook”, “Instagram”, “Snapchat”. Найближчим часом планується відкриття аккаунта в “WhatsApp”.

ua.newwest.media

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here